Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La ‘start-up’ catalana Qbeast tanca una ronda de més de mig milió d’euros liderada pel Banc Sabadell i Inveready

ACN Barcelona.-La ‘start-up’ catalana Qbeast, especialitzada en el desenvolupament d’una plataforma per agilitzar la gestió de grans volums de dades al núvol, ha tancat la seva primera ronda de 520.000 […]

Agències 31/03/2021

ACN Barcelona.-La ‘start-up’ catalana Qbeast, especialitzada en el desenvolupament d’una plataforma per agilitzar la gestió de grans volums de dades al núvol, ha tancat la seva primera ronda de 520.000 euros, liderada pel Banc Sabadell –a través del programa BStartup- i Inveready. Amb aquesta inversió, l’empresa amb seu a Barcelona preveu triplicar la plantilla –passarà de 7 a 20 enginyers- per seguir desenvolupant el producte i assolir les primeres vendes. Fins ara, Qbeast havia treballat amb un prototip que havia estat avaluant en col·laboració amb empreses com CaixaBank, Telefónica o Stellantis. Pel soci director d’Inveready, Ignacio Fonts, el projecte s’ajusta “perfectament” a les tesis d’inversió dins el sector ‘deeptech’.

Qbeast és una ‘spin-off’ del Barcelona Supercomputing Center (BSC) i que va néixer el juliol de 2020. La companyia, impulsada per Cesare Cugnasco i Yolanda Becerra, ha patentat una plataforma per a gestionar grans volums de dades al núvol fins a cent vegades més de pressa respecte als sistemes actuals, una eina que permet reduir la despesa en recursos computacionals i facilita millors dinàmiques de treball dins els equips d’anàlisi de dades.