Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

La Sotana, El Soterrani, Natza Farré i Judit Martín o Carles Xuriguera i Fel Faixedas, a la 7a edició del Festimams

|

- Publicitat -

ACN Girona – El Festimams arriba a la 7a edició anunciant un cartell que compta amb noms reconeguts de l’escena humorística catalana com La Sotana i El Soterrani, Natza Farré i Judit Martín o Carles Xuriguera i Fel Faixedas. El festival, que es farà del 15 al 18 de juny, programa per primer cop un espectacle a cura d’una persona trans no-binària, amb el monòleg en clau d’humor de l’actriu valenciana Vidda Priega. La programació compta amb una oferta de vuit espectacles (cinc dels quals s’estrenen a Girona) i un sopar tast-espectacle amb productes del Segell de qualitat Girona Excel·lent i la conversa en clau d’humor de Peyu i Oriol Cruz.

La setena edició del Festimams manté la proposta híbrida de formats, amb l’humor com a denominador comú. D’una banda, els espectacles en clau humorística al pati de la casa de Cultura, amb una platea semblant a la d’un cabaret o teatre. I de l’altra, un sopar-tast espectacle gastronòmic, segell dels primers anys del festival, que tindrà lloc al mateix espai amb un aforament de 120 persones.

Publicitat

D’aquesta manera, el festival vol consolidar el format estrenat fa dos anys, per apropar-se a nous públics amb perfils més joves, i alhora mantenir i consolidar la seva essència de festival gastrocultural.

Festimans omplirà Girona d’humor en català al llarg de quatre dies consecutius, de dijous 15 a diumenge 18 de juny de 2023, amb els noms més destacats de l’escena humorística catalana actual: Guillem Estadella, jove humorista català i presentador de ràdio; Vidda Priego, còmica activista de la diversitat de gènere i sexoafectiva; Manel Vidal, Joel Díaz, Andreu Juanola, Enric Gusó i Magí Garcia ‘Modgi’, integrants de La Sotana, el programa radiofònic / podcast d’humor irreverent sobre el Barça i el món del futbol; Andrés Fajngold, col·laborador del programa televisiu Zona Franca (TV3); Natza Farré i Judit Martín, creadores del podcast El nou paradigma; Gloria Martínez i Marta Bernal són Las Glòrias Cabareteras, vedets irreverents i actualment col·laboradores del Vostè primer (RAC 1) i LateXou (RTVE), dos programes presentats per Marc Giró; Manel Vidal, Maria Rovira (Oye Sherman), Magí Garcia, Joel Díaz i Josep Català, precursors de la comèdia de stand-up en català al El soterrani.

El tret de sortida del festival vindrà de la mà d’un sopar tast-espectacle amb degustació de productes reconeguts amb el segell de qualitat Girona Excel·lent, de la Diputació de Girona. El sopar a peu dret, amb aforament de 120 persones, costarà 25 euros i tindrà lloc al pati de la Casa de Cultura de Girona. Els humoristes Peyu i Oriol Cruz serà els encarregats de posar la nota d’humor a la nit amb una animada conversa dinamitzada pel també còmic Fel Faixedas.

Del total d’espectacles que configuren la programació del Festimams 2023, cinc es podran veure per primera vegada a la ciutat de Girona. Així mateix, el festival comptarà de nou amb les actuacions de La Sotana i El Soterrani, dos clàssics ja del Festimams.

El festival presenta per primera vegada un espectacle en clau d’humor a cura de Vidda Priego, actriu, còmica, guionista i coach teatral trans no-binària. Al llarg de la seva trajectòria en el món del stand up i a través de l’humor, Vidda Priego ha fet pedagogia de la no-binaritat. El monòleg “Genere i figura” que ara presenta a Girona parla de la diversitat de gènere i sexoafectiva.

Les entrades, que oscil·len entre els 15 i els 20 euros es troben ja a la venda al web del festival.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió