Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària aposta per despenalitzar i regular l’eutanàsia

ACN Barcelona.-La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) aposta per despenalitzar i regular l’eutanàsia. L’entitat defensa el dret de les persones a tenir una vida digna i a […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Barcelona.-La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) aposta per despenalitzar i regular l’eutanàsia. L’entitat defensa el dret de les persones a tenir una vida digna i a ser ateses respectant les seves conviccions i valors, alhora que recorda el paper dels metges de família en l’atenció i l’acompanyament dels pacients al llarg de la seva vida. CAMFiC, però, també ha avisat que la legalització o despenalització de l’eutanàsia s’ha de fer “amb garanties i tenint en compte elements ètics”. Al seu parer, la persona ha de ser “plenament conscient” quan pren la decisió, i fer-ho de manera voluntària, tenint el temps de reflexió necessari per reiterar la seva postura o canviar-la. Els professionals sanitaris, continuen, han d’adoptar una “actitud neutral” i donar tota la informació.

L’entitat també ha subratllat que s’ha d’assegurar també que el motiu de la decisió “no és la manca de recursos, i que la qualitat de l’atenció sanitària és la mateixa per a totes les persones”. Al marge d’aquest debat, CAMFiC ha reclamat garantir els recursos necessaris per assegurar “una atenció integral pal·liativa de qualitat, digna i propera”, liderada pels Equips d’Atenció Primària.