Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

La sindicatura electoral de Junts demana a la direcció i els seus consellers que siguin “neutrals” de cara a la consulta

ACN Barcelona – La sindicatura electoral de Junts ha demanat aquest dijous a “càrrecs interns”, “òrgans col·legiats” del partit i “representants a les institucions” que es mantinguin “neutrals” de cara […]

Agències 05/10/2022

ACN Barcelona – La sindicatura electoral de Junts ha demanat aquest dijous a “càrrecs interns”, “òrgans col·legiats” del partit i “representants a les institucions” que es mantinguin “neutrals” de cara a la consulta sobre la continuïtat al Govern. En un comunicat enviat aquest matí, l’òrgan que supervisa el procés ha instat aquestes persones a abstenir-se “d’utilitzar aquests càrrecs per afavorir qualsevol de les opcions de la consulta”. Diversos membres del partit s’han posicionat sobre el pacte d’ERC. Per exemple, el portaveu del partit, Josep Rius, s’ha pronunciat obertament favorable a marxar del Govern, mentre que consellers com Jaume Giró, Victòria Alsina, Violant Cervera i Lourdes Ciuró han defensat mantenir-se a l’executiu.

La consellera d’Universitats, Gemma Geis, ha indicat de manera indirecta la seva oposició a continuar al Govern. “Si no complim els pactes de govern i no els defensen a Madrid, no em veig capaç de continuar com a consellera”, ha dit aquest dimecres al matí al ple del Parlament. Així, la sindicatura ha demanat aquesta neutralitat quan gairebé tots els consellers ja s’han pronunciat sobre la consulta.

La diputada de Junts al Congrés Míriam Nogueras, la portaveu del partit al Parlament, Mònica Sales, el secretari d’organització David Torrents i el president del Port de Barcelona i membre de l’executiva de Junts, Damià Calvat estan al capdavant de la sindicatura electoral del partit.