Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La Sindicatura de Comptes retreu a Torra que no hagi desautoritzat els “atacs” a la institució per l’informe de l’ILC

ACN Barcelona.-El síndic de comptes Jordi Pons ha defensat l’informe de fiscalització de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan era dirigida per la portaveu de JxCat al Congrés, […]

Avatar
Agències 16/07/2020

ACN Barcelona.-El síndic de comptes Jordi Pons ha defensat l’informe de fiscalització de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan era dirigida per la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, en què es van detectar contractes irregulars a dit a Isaías Herrero el 2016 i el 2017. En la comissió de la Sindicatura de Comptes al Parlament, en referència a declaracions de Borràs i del seu entorn, Pons ha titllat de “decebedor” que “s’ataqui la Sindicatura per defensar els interessos espuris d’algunes persones”. “Em preocupa que no hi hagi hagut una desautorització expressa”, ha criticat Pons, apuntant al president del Govern, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. “No pot ser aquesta manca de respecte institucional”, ha dit.

El Suprem està investigant suposats contractes irregulars a Herrero que, segons la instrucció, sumarien fins a 259.283 euros entre 2013 i 2017. I Pons ha defensat que no correspon a la Sindicatura, sinó als tribunals, determinar si una conducta és o no delicte. “El fet que no es percebin indicis per actuar judicialment no implica cap conclusió sobre l’existència o inexistència de possibles delictes, com s’ha pretès inferir de l’informe que presento”, ha explicat, molest.Per la seva banda, l’actual director de l’ILC, Oriol Ponsatí, que ha comparegut després que el síndic, ha carregat pel “biaix polític de l’informe” i ha qüestionat la tasca feta per la Sindicatura, que podria haver fet l’informe, argumenta, “en el que pot haver sentit dir o en els informes benemèrits” però “no ha estat capaç de trobar en lloc res tot i haver-li facilitat tota la documentació”. A l’inici de la intervenció ha assegurat que el respecte institucional a la Sindicatura “és màxim” i que criticar la seva feina “no és manca de lleialtat i menys encara de manca de cultura democràtica”.