Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La Sindicatura de Comptes insta Educació a resoldre l’alta temporalitat dels docents i el PAS en un informe del 2017

ACN Barcelona.-La Sindicatura de Comptes ha constatat que el grau de temporalitat del Personal d’Administració i Serveis (PAS) era “molt elevat” el 2017, així com també el del personal docent. […]

Avatar
Agències 04/03/2021

ACN Barcelona.-La Sindicatura de Comptes ha constatat que el grau de temporalitat del Personal d’Administració i Serveis (PAS) era “molt elevat” el 2017, així com també el del personal docent. En un informe, constata que a 31 de desembre d’aquell any, el 44,66% dels llocs de treball de PAS funcionaris estaven ocupats per interins i el 75,11% del PAS laboral per personal amb contracte temporal. Afegeix que el 65,73% del personal temporal tenia una antiguitat igual o superior a cinc anys i en alguns casos les contractacions responien a necessitats ja previstes i no temporals o d’urgència. Pel que fa als docents, també apunta a un “elevat grau” de temporalitat.

En aquest sentit, indica que el sistema de provisió de personal docent està condicionat per l’elevat nombre de personal que ocupa llocs de treball mitjançant formes d’ocupació provisional com són les comissions de serveis, les destinacions provisionals i els interinatges. En alguns casos la durada de les comissions de serveis va ser “molt superior” al màxim de dos anys establert per la normativa. En total, el curs 2017-2018 es van fer 28.010 nomenaments d’interins per cobrir places vacants, amb una durada mitjana d’11,37 mesos, i 32.549 nomenaments d’interins substituts amb una durada mitjana de 3,15 mesos. L’informe posa sobre la taula també que els llocs vacants de direcció de serveis educatius no es publiquen al Diari Oficial de la Generalitat i no existeix un barem de mèrits aprovat, cosa que implica “una restricció dels principals d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat”. D’altra banda, recomana que el Departament estableixi un sistema únic per al control horari i jornada tant del PAS com del personal docent per tal de “donar homogeneïtat al sistema”.