Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

La Sindicatura de Barcelona impulsa una comissió de reparació per a víctimes de violència sexual a l’escola

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Sindicatura de Greuges de Barcelona impulsa la creació d’una Comissió de reparació per a víctimes de violència sexual a l’escola. Aquesta comissió, independent i interdisciplinària, neix arran del cas dels abusos a l’Escola Barcelona per part d’un educador al llarg de 20 anys. Davant de la manca de reparació i d’acompanyament a les víctimes, l’objectiu de la comissió és millorar tant la prevenció com l’atenció a les víctimes supervivents d’aquest tipus de violència a l’entorn escolar. Formaran part de la comissió tres persones expertes en violències que participaran en l’acompanyament i escolta activa a les persones que vulguin participar en el procés, i un grup assessor. La comissió serà coordinada per la Sindicatura de Barcelona.

Les tres persones expertes de la comissió són Olga Casado, metgessa de família i membre del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura (MCPT), Mireia Forner, psicòloga clínica de l’Equip EMMA de l’Hospital Universitari Vall Hebron, i Carla Vall, advocada penalista i criminòloga. D’altra banda, el grup assessor estarà integrat per Vicky Bernadet, de la Fundació Vicky Bernadet,  Margarida Troguet, presidenta de la Comissió Especial de l’Aula del Teatre de Lleida, i un representant de la Sindicatura de Greuges de Catalunya.

Publicitat

Ja des de l’inici del mandat, el síndic David Bondia va expressar que la sindicatura està  compromesa amb la lluita contra les violències sexuals i va impulsar un grup de treball  per acompanyar casos d’abús o assetjament sexual. 

Ara, les persones supervivents de violència sexual en un centre educatiu pot participar en el procés d’acompanyament i reparació contactant amb la comissió per telèfon (comissio.reparacio@sindicatura.barcelona) o per telèfon al 678469936.

Segons la sindicatura, existeixen diferents mecanismes de reparació que es valoraran conjuntament amb cada una de les persones que acudeixin a la comissió. Així mateix, si les persones que hi participin hi estan d’acord, es treballarà per organitzar un acte privat de justícia restaurativa, en què participaran les institucions implicades.

Prèviament, les persones supervivents faran entrevistes privades amb professionals expertes en violències, que oferiran un espai d’escolta activa al temps que serviran per explorar quin tipus de reparació és adient per cada participant.

El resultat d’aquest exercici es compartirà amb a l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona per tal d’explorar de quina forma poden donar resposta a les demandes de reparació del dany expressades per les persones supervivents i millorar la prevenció i actuació davant de casos semblants en el futur.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió