Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

La síndica de Greuges investiga els presumptes abusos sexuals als Jesuïtes de Casp

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La síndica de Greuges ha obert una actuació d’ofici per investigar els presumptes abusos sexuals als Jesuïtes de Casp de Barcelona, després que hagin transcendit diverses denúncies d’exalumnes contra membres de la congregació que van exercir com a docents entre els anys 70 i els 2000. En un comunicat, la síndica recull que un dels jesuïtes va ser denunciat al centre i aquest no va actuar, apartant-lo només el 2005. Per tot plegat, la defensora s’ha adreçat al Consorci d’Educació de Barcelona i a la congregació titular del centre per conèixer les actuacions que s’estan duent a terme per esclarir els fets, escoltar els afectats i saber si hi ha més casos.

Reclama també conèixer els resultats d’aquestes actuacions i pregunta si està previst dissenyar accions i polítiques per reparar el mal fet a les víctimes i evitar que aquestes situacions es repeteixin. La sindicatura també s’ha posat en contacte amb l’Associació Antics Alumnes Casp i amb el grup d’exalumnes que s’ha mobilitzat les últimes setmanes per denunciar els fets.

Publicitat

La síndica ha mostrat la seva preocupació perquè, tot i la consciència col·lectiva actual, no totes aquestes situacions han sortit a la llum ni s’han abordat de manera adequada des de les institucions.

Reactivar la comissió de reparació i prevenció d’abusos sexuals

L’any 2019, la Sindicatura de Greuges ja va posar en marxa una comissió de reparació i prevenció d’abusos sexuals en l’entorn de l’Església en l’àmbit educatiu, arran del degoteig de casos que van afectar diverses ordes religioses. Amb l’obertura d’aquesta actuació d’ofici, la institució del Síndic de Greuges valora la possibilitat de reactivar-la, tot treballant en col·laboració amb el Defensor del Poble.

El març del 2022, el Congrés dels Diputats va aprovar la creació d’una comissió assessora encarregada d’estudiar i elaborar un informe sobre els abusos sexuals a l’Església i en va encarregar el lideratge al Defensor del Poble.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió