Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Síndica de Barcelona demana solucions a l’ATM a les queixes dels títols de transport mentre no arriba la T-Mobilitat

ACN Barcelona.-La Síndica de Greuges de Barcelona s’ha dirigit a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per demanar solucions a les queixes cap als títols de transport i adverteix que l’actuació […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-La Síndica de Greuges de Barcelona s’ha dirigit a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per demanar solucions a les queixes cap als títols de transport i adverteix que l’actuació “no pot seguir condicionada a una T-Mobilitat que pateix un endarreriment crònic”. Un dels problemes exposats està relacionat amb la T-Jove i altres títols personalitzats, sobre la impossibilitat d’emetre duplicats, de manera que cal adquirir-ne un de nou en cas de pèrdua o robatori acreditats. Segons la síndica, l’altre gran motiu de queixa és el criteri de finalització de l’ús de la T-16 -31 de desembre de l’any en què es compleixen els 16- i no per la data de naixement, com abans, fet que produeix “greuges entre els nascuts a començaments i finals d’any”.

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, també ha preguntat a l’ATM per la data d’implementació de la T-Mobilitat, que hauria de resoldre els problemes de bescanvis exposats. Segons la síndica, l’ATM no concreta “cap data oficial d’aplicació d’aquest nou títol de transport”.La Sindicatura reitera la preocupació pels perjudicis que aquest “endarreriment crònic ha produït i segueix causant a la ciutadania” i reclama que la implementació progressiva del nou sistema no produeixi greuges entre els usuaris. La síndica recorda que abans del 2015, quan es va anunciar la T-Mobilitat, tot i que s’havia començat a idear el 2013, ja havia rebut queixes sobre l’ús dels títols de transport. La defensora també demana que la informació sobre els nous títols sigui clara i entenedora i que es tinguin en compte aquells col·lectius que puguin tenir més dificultats d’adaptació als canvis o possibles problemes per l’escletxa digital.