Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La SGAE recorrerà la decisió del Ministeri de Cultura d’autoritzar la llicència de gestió a SEDA

ACN Barcelona.-El Consell de Direcció de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha decidit interposar recurs contenciós administratiu contra la resolució del passat 31 d’agost del Ministeri de Cultura […]

Agències 10/09/2020

ACN Barcelona.-El Consell de Direcció de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha decidit interposar recurs contenciós administratiu contra la resolució del passat 31 d’agost del Ministeri de Cultura i Esport en el procediment de sol·licitud d’autorització per a operar com a entitat de gestió a Espanya plantejat per Societat Espanyola de Drets d’Autor (SEDA). A més, ha mostrat la seva preocupació per les “greus conseqüències” que pot tenir per al patrimoni cultural espanyol i per al mercat europeu de les entitats de gestió. A parer seu, lluny d’afavorir els interessos generals de la propietat intel·lectual en la música, suposaria un elevat risc per als titulars de drets d’autor i una gran inseguretat jurídica per als usuaris.

“Lamentem haver d’haver pres aquesta mesura després de la recuperació del diàleg i les bones relacions amb el Ministeri de Cultura i Esport, però ens veiem obligats a prendre aquesta decisió en defensa dels nostres socis, de la propietat intel·lectual en el sector de la música i del conjunt de la cultura d’aquest país”, ha defensat l’entitat. La SGAE ha assegurat que una entitat de gestió que manca de pla de viabilitat, que no disposa dels mitjans materials per a desenvolupar la seva funció, que no compta amb el coneixement propi de la gestió de la propietat intel·lectual i que cedeix gran part de l’administració dels seus drets a entitats estrangeres, “posa en risc el sector cultural espanyol”. També, ha recordat que ja va posar de manifest aquest posicionament en l’escrit d’al·legacions efectuat en el si de l’expedient administratiu. “No entenem com és possible que el ministeri hagi pogut concedir aquesta llicència d’entitat de gestió en l’àmbit musical quan un informe tècnic objectiu i fonamentat, elaborat per la Subdirecció General de la Propietat Intel·lectual, màxim òrgan competent, rebutjava precisament aquesta possibilitat”, ha criticat l’entitat.