Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La seu de l’antiga Aliança Francesa de Sabadell acollirà un projecte d’activitats per a joves amb necessitats especials

ACN Sabadell.-La Casa Taulé de Sabadell (Vallès Occidental), seu de la desapareguda Aliança Francesa, acollirà a partir del mes d’octubre l’Arteneu, un centre únic a la demarcació de Barcelona i […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Sabadell.-La Casa Taulé de Sabadell (Vallès Occidental), seu de la desapareguda Aliança Francesa, acollirà a partir del mes d’octubre l’Arteneu, un centre únic a la demarcació de Barcelona i que oferirà activitats artístiques extraescolars adreçades a infants i joves amb necessitats educatives especials. La iniciativa es dirigeix a nois i noies d’entre 5 i 18 anys, i plantejarà una oferta centrada en la dansa, la música, el teatre o la plàstica. La proposta estarà dirigida per el sociòleg Eloi Moya i l’enginyera de telecomunicacions Anna Fernàndez, que pretenen millorar la qualitat de vida dels joves i les seves famílies. L’edifici recuperarà l’activitat després que al 2018 va haver de tancar en no trobar una alternativa a l’activitat que s’hi feia.

L’equipament oferia un plec d’activitats, des d’idiomes, principalment el francès, fins a exposicions i mostres culturals. A banda, també s’hi prestava un servei de restauració.Amb el seu tancament, el centre de la ciutat va quedar orfe d’una proposta cultural molt activa, que no va tenir continuïtat per les dificultats econòmiques que va creuar en els darrers compassos de vida de l’Aliança Francesa. Amb el nou projecte, es vol tractar “de forma holística les persones amb necessitats especials (TDA, TEA, FIL-Funcionament Intel·lectual Límit). “Per aquest motiu seguirem un model de creixement a partir de les necessitats que vagin sorgint i demandant, aconseguint així el màxim d’eficiència en el servei”, destaquen els impulsors del projecte en un comunicat. L’oferta serà de dilluns a divendres en horari de tarda, després de la sortida escolar.