Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La sentència del TSJC que reconeix un ‘rider’ com a assalariat ja és ferma perquè Glovo no presenta recurs

ACN Barcelona.-La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que reconeix que un ‘rider’ de Glovo és un assalariat i no un autònom ja és ferma perquè l’empresa […]

Avatar
Agències 15/06/2020

ACN Barcelona.-La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que reconeix que un ‘rider’ de Glovo és un assalariat i no un autònom ja és ferma perquè l’empresa no ha presentat recurs, segons ha confirmat la plataforma. La resolució, publicada el 9 de març, és la primera de l’alt tribunal català que dona la raó a un repartidor i reconeix la relació laboral. En la sentència, el TSJC estima que el contracte d’un repartidor té tots els “trets fonamentals” de l’Estatut dels Treballadors, com la voluntarietat, la retribució, l’alienitat i la dependència. El text dicta que Glovo haurà de readmentre el repartidor amb les mateixes condicions que tenia ─i pagar-li els salaris que no ha percebut─ o bé indemnitzar-lo amb 2.761,51 euros.

“El treballador no posa els seus serveis a disposició del mercat, sinó que els posa a disposició de l’empresa demandada”, assegura el tribunal. També afegeix que el ‘rider’ no treballa segons els seus criteris organitzatius, sinó que se sotmet als de Glovo. A més, el TJSC considera que el repartidor, quan accepta un encàrrec, “l’ha de complir sota les instruccions del titular del negoci, la qual cosa significa que el demandant posa a disposició de l’empresa la seva força de treball i això solament es fa a través d’un contracte laboral”. Els efectes de la resolució es limiten al treballador afectat. Els sindicats dels treballadors de les plataformes de repartiment fa temps que denuncien que no són treballadors per compte propi. Segons un missatge publicat al compte de ‘Riders x Derechos’, la sentència demostra que “les plataformes fa anys que operen sota la figura del fals autònom”.