Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La SEIMC proposa augmentar de tres a cinc dies sense símptomes el requisit per a l’alta a professionals sanitaris

ACN Madrid.-La Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC) ha proposat augmentar de tres a cinc els dies que han de passar perquè el personal sanitari rebi l’alta […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Madrid.-La Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC) ha proposat augmentar de tres a cinc els dies que han de passar perquè el personal sanitari rebi l’alta després de passar el coronavirus. Una altra alternativa seria fer un test microbiològic per determinar si la infecció ha passat o si hi ha immunització. En un document difós aquest dimarts, la SEIMC explica que l’ARN viral es pot detectar durant períodes que poden superar els 15 dies en mostres respiratòries i fins a un mes als excrements de pacients amb covid-19. Això els fa “replantejar-se” si l’estratègia de dos proves PCR negatives amb un interval de més de 24 hores en personal sanitari sense simptomatologia per a donar l’alta és l’adequada.

El document considera que les autoritats sanitàries han de tenir en compte diversos factors a l’hora de decidir l’alta hospitalària de personal sanitari amb coronavirus com són la capacitat existent del sistema de salut, els recursos de diagnòstic de laboratori i la situació epidemiològica en el moment de realitzar una recomanació. Ara per ara, entre els criteris del Centre per al Control i la Prevenció de Malalties n’hi ha que no es basen en proves com esperar com a mínim tres dies des de la recuperació, definida com l’absència de febre sense medicaments i la millora dels símptomes respiratoris. La SEIMC ha explicat que els sistemes d’atenció mèdica i les autoritats de salut estatals o autonòmiques poden determinar que les normes establertes –dos proves PCR amb una diferència de més de 24 hores- per donar d’alta un pacient no poden seguir-se per la necessitat de mitigar l’escassetat de personal sanitari.D’altra banda, es recomana que un cop donada l’alta, el treballador que s’incorpori ho ha de fer fent ús de la mascareta en tot moment mentre estigui al centre de salut fins que tots els símptomes hagin desaparegut per complet o fins a 14 dies després de l’inici de la malaltia, el que sigui més llarg. També s’ha de seguir estrictament la higiene de mans i respiratòria, autocontrolar els símptomes i buscar una reevaluació per part de salut laboral si els símptomes reapareixen i estar restringit el seu contacte amb pacients greument immunocompromesos fins a 14 dies després de la finalització de la simptomatologia.