Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La Seguretat Social reconeix 872 prestaciones per a la cura d’infants amb càncer o patologia greu a Catalunya el 2020

ACN Barcelona.-La Seguretat Social va reconèixer el 2020 la prestació per a la cura de menors afectats per càncer o altres malalties greus a 872 famílies a Catalunya, 3.364 al […]

Avatar
Agències 15/02/2021

ACN Barcelona.-La Seguretat Social va reconèixer el 2020 la prestació per a la cura de menors afectats per càncer o altres malalties greus a 872 famílies a Catalunya, 3.364 al conjunt de l’estat espanyol. Són dades que ha facilitat la delegació del govern espanyol a Catalunya amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, el 15 de febrer, aquest dilluns. D’altra banda, Vall d’Hebron ha mantingut la mateixa activitat assistencial en càncer pediàtric que en anys anteriors malgrat la pandèmia. El Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica de l’hospital és un referent a nivell estatal i el 2020 va atendre més de 100 infants. 89 van ser diagnosticats en el centre.

El nombre de processos d’aquesta prestació vigents el 31 de desembre del 2020 era de 1.484 a Catalunya. La duració mitjana dels processos que van acabar l’any passat va ser de 462 dies. La prestació va entrar en vigor el 2011 i suposa una ajuda econòmica que permet a les famílies reduir la jornada de treball almenys al 50% per cuidar l’infant amb una malaltia greu. La Seguretat Social ha reconegut la prestació a 21.065 famílies, la majoria a través de mútues, des de la seva posada en marxa. El 2019, va ampliar el catàleg de malalties greus que poden donar lloc a un reconeixement de la prestació i va establir la possibilitat de cobrir altres patologies que, per indicació expressa de l metge, requereixin cures permanents i ingrés hospitalari o hospitalització a domicili. Més de 100 infants atesos a Vall d’HebronTambé pel Dia Internacional del Càncer Infantil Vall d’Hebron ha visibilitzat l’atenció a aquestes nenes i nens en un any marcat per la pandèmia. El 2020 Vall d’Hebron va atendre més de 100 infants. “No hem tingut retards en quimioteràpies, ni transplantaments, ni cirurgies, gràcies a l’esforç conjunt”, destaca el doctor Lucas Moreno, cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica i investigador principal del grup de recerca Translacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), en unes declaracions recollides per l’hospital.