Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La Seguretat Social fa l’últim pagament de la prestació extraordinària a 243.958 autònoms catalans

ACN Barcelona.-La Seguretat Social ha abonat aquest dimarts a 243.958 autònoms catalans l’últim pagament de la prestació extraordinària creada durant la pandèmia de coronavirus. L’ajut, que acaba el 30 de […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-La Seguretat Social ha abonat aquest dimarts a 243.958 autònoms catalans l’últim pagament de la prestació extraordinària creada durant la pandèmia de coronavirus. L’ajut, que acaba el 30 de juny, es va aprovar el març i l’han pogut rebre els autònoms que van haver de tancar o van patir una caiguda de la facturació del 75%. Com passa amb els ERTO, es cobra el 70% de la base reguladora, amb un mínim de 661 euros al mes, i s’exonera la quota a la seguretat social. De mitjana, la prestació suposa rebre 723,59 euros. A tota Espanya, la Seguretat Social abonarà 1.138 milions d’euros en aquest últim pagament a 1,46 milions d’autònoms. En total, en tres mesos i mig s’han abonat 3.708 milions d’euros.

En aquest sentit, el govern espanyol calcula que els beneficiaris que van accedir a l’ajut des de la seva entrada en vigor, al març, han rebut més de 2.600 euros en total, i s’han estalviat de mitjana un 313,21 euros en cotitzacions cada mes. D’altra banda, la Tresoreria de la Seguretat Social ja ha retornat als autònoms la part de la quota de març i abril que se’ls va cobrar tot i tenir la prestació. Segons les dades de l’executiu espanyol, un 45,52% dels autònoms donats d’alta s’han beneficiat de la mesura, especialment els del sector comercial, serveis de menjar i begudes, i activitats de construcció especialitzada. Nous ajutsAquest ajut deixa d’estar en vigor a partir d’ara, però hi ha noves prestacions acordades amb els agents socials. Així, els que han estat cobrant la prestació extraordinària tindran reduccions en la quota a la seguretat social del juliol, l’agost i el setembre encara que treballin: del 100%, el 50% i el 25%, respectivament. Això suposa un estalvi mínim de 500 euros per autònom en els propers tres mesos. Els que encara es veuen molt afectats pels efectes de la pandèmia podran accedir a la prestació de cessament d’activitat ordinària si acrediten una reducció al tercer trimestre un 75% més baixa que en el mateix període de l’any passat, i sempre que els seus rendiments nets no superin 1,75 vegades el salari mínim interprofessional. Per accedir a aquest ajut, no cal esperar que acabi el trimestre: es pot fer una estimació de beneficis i demanar la prestació, i a posteriori es farà la comprovació. També es pot renunciar a la prestació si recuperen l’activitat. D’altra banda, el govern espanyol també va anunciar una ajuda específica per als autònoms de temporada, del 70% de la base reguladora i amb exoneració de quotes, des de l’1 de juny i fins al 31 d’octubre.