Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Seguretat Social destina 33 MEUR a l’incentiu per a empreses catalanes amb baixa sinistralitat laboral

ACN Madrid.-La Tresoreria General de la Seguretat Social abonarà aquest dimecres 33 milions d’euros a les mútues col·laboradores l’incentiu que permetrà reduir les cotitzacions a les contingències professionals a 23.486 […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Madrid.-La Tresoreria General de la Seguretat Social abonarà aquest dimecres 33 milions d’euros a les mútues col·laboradores l’incentiu que permetrà reduir les cotitzacions a les contingències professionals a 23.486 empreses que el 2017 van contribuir a la disminució i a la prevenció de la sinistralitat laboral. Les mútues traslladaran aquesta bonificació a les empreses que ho han sol·licitat i que compleixen els requisits, com per exemple estar al corrent de les seves obligacions amb la Seguretat Social i no haver estat sancionades, que hagin cotitzat durant quatre anys amb un volum total de contingències professionals superiors als 5.000 euros. Al conjunt de l’Estat, 123.182 empreses es beneficiaran d’aquest bonus i s’hi destinaran 155,2 milions d’euros.

L’any 2010, es va posar en marxa el reial decret 404/2010, de 31 de març, el sistema de reducció de les cotitzacions per contingències professionals a les empreses que contribuïssin a la disminució i prevenció de la seguretat laboral. L’incentiu és del 5% de les contingències professionals de cada empresa corresponents al període d’observació, que pot ser de fins a quatre anys. Quan es pot acreditar una inversió per part de l’empresa en alguna de les accions complementàries de prevenció de riscos laborals previstes a la normativa, es reconeix un incentiu addicional del 5%, amb un límit màxim equivalent a l’import d’aquestes inversions complementàries.