Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La segona mediació entre direcció i treballadors de Nissan es torna a encallar

ACN Barcelona.-La segona mediació entre els treballadors de Nissan i l’empresa per la decisió de tancar les plantes a Catalunya ha acabat sense acord. “No podem començar una negociació seriosa […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-La segona mediació entre els treballadors de Nissan i l’empresa per la decisió de tancar les plantes a Catalunya ha acabat sense acord. “No podem començar una negociació seriosa perquè no ens posem d’acord amb l’expedient”, ha afirmat un membre del comitè d’empresa. En línia amb la primera trobada, els empleats han demanat retirar l’ERO per desbloquejar les converses. Per ara, la direcció no contempla aquesta opció i aquest dimarts ha presentat als empleats l’informe d’una auditoria per explicar la decisió de tancar les plantes de la companyia a Catalunya. L’empresa diu estar oberta a negociar “el calendari” però no el tancament, que insisteix que és inevitable.

“L’empresa està disposada a parlar de tot en el marc de la mesa de consultes, incloent temps i calendari”, ha afirmat Nissan en un comunicat després de la reunió. En aquest sentit, la direcció considera que el diàleg s’ha de fer “dins d’aquest procés” per donar “seguretat jurídica tant a l’empresa com als treballadors”. “En cas que aquesta negociació no s’arribi a produir, la companyia seguirà endavant amb el calendari previst d’acord amb els requeriments legals”, ha advertit Nissan. En la reunió, Nissan ha presentat l’auditoria, que conclou que “tenint en compte l’excés de capacitat instal·lada de l’Aliança a Europa i la situació de la planta de la Zoa Franca (tant pel que es refereix a la seva utilització, per sota del 20%, com pel descens den la demanda dels models que fabrica), no hi ha una solució viable per la instal·lació barcelonina”. Abans de la trobada, prop de 500 empleats s’han concentrat a les portes del Servei de Relacions Laborals a Barcelona per protestar contra la marxa de l’empresa. La reunió ha començat al voltant de dos quarts d’onze del matí i ha tingut lloc una setmana després de la primera mediació, que també va acabar sense acord. Aquesta tarda, UGT i CCOO de Catalunya han convocat els treballadors de les empreses subcontractades i proveïdors de Nissan a una concentració a la Plaça Sant Jaume per reivindicar el futur de les plantes de l’empresa. Els treballadors tenen previst reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra. Dimecres, empleats de Nissan viatjaran fins a Madrid per manifestar-se davant del Congrés dels Diputats i fer arribar al govern espanyol i els grups parlamentaris el rebuig a la decisió de la multinacional de tancar les plantes.