Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La segona jornada de vaga al SEPE continua amb un seguiment residual del 2,7%, segons el Ministeri de Treball

ACN Barcelona.-La segona jornada de vaga al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), l’ens encarregat de gestionar prestacions com l’atur, ha tingut un seguiment residual, que el Ministeri de Treball xifra […]

Agències 30/03/2021

ACN Barcelona.-La segona jornada de vaga al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), l’ens encarregat de gestionar prestacions com l’atur, ha tingut un seguiment residual, que el Ministeri de Treball xifra en un 2,7% dels treballadors, una dècima menys que aquest dilluns. Un total de 248 treballadors dels més de 8.000 que formen la plantilla han seguit la vaga convocada per USO. Aquestes dades no concorden amb les que dona el sindicat convocant, que assegura que un 30% dels empleats han decidit aturar-se. La vaga ha arribat tres setmanes després del ciberatac que va paralitzar durant dies l’organisme. Tot i això, el ministeri que dirigeix Yolanda Díaz assegura que “tots els serveis funcionen amb normalitat i s’ultima el tancament de nòmines”.

La Federació d’Atenció a la Ciutadania d’USO s’ha mostrat satisfeta pel desenvolupament d’aquestes dues jornades de vaga que s’ha convocat per denunciar “l’abandonament d’aquest servei” per part del govern espanyol que ha portat a “una situació de caos i obsolescència”. “Fem un toc d’atenció a l’administració perquè reflexioni, demostri respecte per la plantilla i negociï millores que són necessàries perquè aquest organisme realitzi un servei públic de qualitat i eficaç”, han indicat en un comunicat. USO ha convocat aquesta vaga en solitari i alguns sindicats com UGT i CSIF s’hi han posicionat obertament en contra.