Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

La segona edició del JAZZ I AM se celebrarà en línia i serà gratuïta

ACN Barcelona.-La segona edició del JAZZ I AM, ajornada al març per la crisi sanitària, se celebrarà finalment del 9 a l’11 de desembre en un format exclusivament virtual. La […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-La segona edició del JAZZ I AM, ajornada al març per la crisi sanitària, se celebrarà finalment del 9 a l’11 de desembre en un format exclusivament virtual. La trobada organitzada pel Taller de Músics busca impulsar aliances entre professionals de la música, ser un espai de trobada i reflexió i contribuir a la internacionalització dels projectes d’artistes de l’escena jazzística estatal. Degut al canvi de format la participació en aquesta edició és gratuïta, ja sigui a les conferències, tallers, presentacions de projectes i trobades breus entre programadors, managers i artistes. D’altra banda, hi haurà actuacions en format breu d’onze artistes escollits per un jurat professional entre 235 propostes rebudes.

Les conferències i els workshops tractaran temàtiques diverses com els programes d’internacionalització i intercanvis per a artistes, les eines pràctiques per a promocionar i difondre projectes musicals, els criteris de programació o tendències actuals en el món del jazz. També es desenvoluparan presentacions de projectes que destaquen pel seu impacte en la societat i en la indústria musical. Els continguts tindran present la situació actual i els escenaris de futur que dibuixa la COVID-19.D’altra banda, es podran veure les actuacions d’onze grups en format showcase, que van ser triats per un jurat constituït per professionals nacionals i internacionals del sector, entre les 235 propostes rebudes. L’adaptació al format online i el canvi de data han suposat alguns canvis en les bandes seleccionades i anunciades al març. Finalment, els protagonistes seran Carlos Sarduy Quintet, Lluïa Rei Trio, Magalí Datzira, Mark Aanderud Trio, Max Villavecchia Trio, Nanjazz, Pablo Rodríguez & Humberto Ríos, Pere Bujosa Trio, Smack Dab, Tàlveg i The Santiago Acevedo Ensemble.Pel que respecta als espais de trobada entre programadors, managers i artistes, anomenats speed meetings, comptaran amb la participació de figures com Steve Mead, director artístic del Manchester Jazz Festival (Regne Unit), Ábel Petneki, director del Budapest Music Center (Hongria), Barak Weiss, director del Tel Aviv Jazz Festival (Israel), Josh Grossman, director artístic del Toronto Jazz Festival (el Canadà) i Daniel Atkinson, president de Western Jazz Presenters Network i Athenaeum Jazz (Estats Units).