Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

La secretària d’Economia aposta per “diversificar” part dels 500.000 llocs de feina vinculats al turisme

ACN Barcelona.-La secretària d’Economia, Natàlia Mas, ha reivindicat la necessitat de “diversificar” part dels 500.000 llocs de feina vinculats al sector turístic a Catalunya. En un debat sobre els nous […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-La secretària d’Economia, Natàlia Mas, ha reivindicat la necessitat de “diversificar” part dels 500.000 llocs de feina vinculats al sector turístic a Catalunya. En un debat sobre els nous models productius per fer front a les conseqüències de la pandèmia organitzat per Diplocat, Mas ha expressat que “part de l’activitat” turística s’ha de moure “a altres sectors”. En aquest sentit, ha dit que s’ha d’apostar per la “digitalització” i les iniciatives en el món de les TIC o les empreses ‘fintech’. En el mateix col·loqui, el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha apostat per donar un impuls al ‘Green Deal’ i a l’Agenda 2030 i ha emfatitzat la necessitat que Catalunya “participi” en les decisions europees sobre els nous models productius.

El titular d’Exteriors ha estès la mà per “compartir” l’experiència del Govern en la gestió de la crisi ha mostrat la voluntat de “formar part del debat” a nivell comunitari sobre l’era post-covid-19. Per a Solé, els temes prioritaris de cara al futur són repensar el sistema de salut, l’economia i mantenir els drets i llibertats. A més, creu que “les ciutats han d’estar al centre de les polítiques públiques”. En la mateixa línia, Mas ha rebutjat la “recentralització” que, segons ella, va portar la declaració d’estat d’alarma a l’Estat el 14 de març, ja que creu que “les decisions s’han de prendre a un nivell com més proper als ciutadans possible”. Segons ella, l’ascens de l’extrema dreta i la “desintegració de la UE” podria ser un dels reptes que Europa podria afrontar en un futur “si la Unió no s’apropa als ciutadans” donant veu a les regions. La secretària d’Economia també ha demanat a Brussel·les “diàleg” i “negociació política” per afrontar el conflicte català, i els debats de “l’autodeterminació, l’estat de dret i els drets humans”. Entre les receptes que Mas ha expressat per sortir de la crisi de la covid-19 destaca “posposar” qualsevol reforma fiscal en el camí de l’austeritat per “salvar vides” i “transformar” el model econòmic dels països per la via de la digitalització. A més, ha dit que “les economies de les regions més globalitzades es recuperen més ràpid” de les crisis econòmiques, i ha posat l’exemple de la contracció del 2008. El debat per videoconferència organitzat pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) ha comptat amb Natàlia Mas; la responsable de Relacions Internacionals del Govern de Baden-Württemberg (Alemanya) Karin Scheiffele; l’assessora de la regió Provença del Sud-Alps-Côte d’Azur (França), Agnès Rampal; i la vicepresidenta del Comitè de Desenvolupament Regional de Västra Götaland (Suècia), Helena Holmberg.