Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La Sareb vendrà sòls per construir habitatge unifamiliar per valorar de 174 MEUR

ACN Barcelona.-La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) ha informat aquest dimecres que vendrà sòls finalistes per a la construcció d’habitatges unifamiliars amb descomptes de fins […]

Avatar
Agències 03/03/2021

ACN Barcelona.-La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) ha informat aquest dimecres que vendrà sòls finalistes per a la construcció d’habitatges unifamiliars amb descomptes de fins el 15%. Els terrenys, destinats a empreses constructores que busquen sòls amb l’opció d’edificar per sobre dels 500 metres quadrats, són 246 a Catalunya, amb un total de 1.584 a tota Espanya. El conegut com a ‘banc dolent’ ofereix els sòls a un preu total de 174 milions d’euros i una superfície global de 1.473.339 metres quadrats. La iniciativa pretén, segons la Sareb, “donar resposta al creixent interès en la compra de sòl per a la construcció d’habitatges unifamiliars observat des del segon semestre del 2020”.

A més dels descomptes, la Sareb oferirà als interessats l’opció de fer una paga i senyal del 5% abans del 31 de maig, amb el termini per fer les escriptures fins al 30 de setembre, amb el pagament definitiu a finals d’estiu, quan es preveu un major dinamisme econòmic i empresarial. La comercialització es farà a través d’Altamira Asset Management, Haya Real Estate, Servihabitat i Solvia. La Sareb és l’entitat creada el 2012 per ajudar en el sanejament del sector financer, i que va assumir molts dels actius tòxics d’entitats rescatades amb diners públics. El compromís del ‘banc dolent’ és liquidar els seus immobles i préstecs adquirits abans del novembre del 2027. La majoria del capital de la Sareb està ja en mans privades, però un 45,9% pertany a l’Estat a través del FROB.