Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

La Sareb treu a subhasta la nau de Can Fugarolas de Mataró

ACN Mataró.-La nau que durant anys va ocupar un concessionari i taller mecànic de Mataró, convertit a espai social i cultural del barri de l’Havana el 2013, ha sortit a […]

Avatar
Agències 28/04/2021

ACN Mataró.-La nau que durant anys va ocupar un concessionari i taller mecànic de Mataró, convertit a espai social i cultural del barri de l’Havana el 2013, ha sortit a subhasta. La Sareb xifra en 16,8 MEUR el valor de la finca de Can Fugarolas i la subhasta finalitza aquest mateix dijous. Tot i que de moment no s’han rebut ofertes, els col·lectius socials, culturals i artístics que hi resideixen volen aturar el procés a través dels jutjats. “La subhasta ens ha enganxat a peu canviat perquè just ara estem fent millores a la nau”, explica Eddy Roca, un dels portaveu del col·lectiu. Can Fugarolas té un contracte de masoveria urbana amb l’antic propietari de l’espai per ocupar la nau fins l’any 2026.

El darrer contracte es va formalitzar amb l’antic propietari el 2016 –entre 2013 i 2016 es va establir una relació contractual diferent– i té una vigència de deu anys. Segons aquest document, els col·lectius podien fer ús de l’espai a canvi de condicionar-la des del punt de vista estructural i de fer-ne el manteniment.L’espai té uns 4.000 metres quadrats distribuïts en tres plantes i disposa d’un gran pati exterior. Actualment hi conviuen una quinzena de col·lectius on es combina la música, el circ, l’audiovisual, el teatre, les arts plàstiques, o el benestar. Hi ha també un espai de treball per a professionals de tot tipus, tallers diversos i un hort que es gestiona des del mateix col·lectiu.