Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La Sareb es ven el 75% de la socimi Témpore Solutions per 247 milions d’euros

ACN Barcelona.-La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), l’anomenat ‘banc dolent’, s’ha venut el 75% de les accions de la socimi Témpore Properties al fons d’inversió […]

Avatar
Agències 05/07/2019

ACN Barcelona.-La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), l’anomenat ‘banc dolent’, s’ha venut el 75% de les accions de la socimi Témpore Properties al fons d’inversió immobiliària nord-americà TPG Real Estate Partners. Segons han informat aquest divendres, l’acord contempla que els nord-americans paguin 247,2 milions d’euros, ja que el preu pactat és de 12,17 euros per cada acció de la socimi. El cost de l’operació és un 17% superior de la sortida a borsa de Témpore. La societat disposava d’una cartera de més de 2.200 habitatges de lloguer residencial a les àrees metropolitanes de les principals ciutats espanyola. La Sareb es mantindrà com a accionista de la socimi, que va promoure el 2017 amb una participació del 24,12% per treure del mercat una part de l’habitatge de lloguer de grans ciutats.

Témpore Properties se situa avui en un dels primers llocs del rànquing de companyies dedicades al lloguer residencial a l’Estat per nombre d’habitatges explotats. A la xifra estimada per la transacció se li ha de descomptar l’import dels dividends de la prima d’emissió que ha d’aprovar la Junta General d’Accionistes, convocada per aquest divendres. La Sareb és una entitat privada creada el novembre de 2012 per sanejar el sector financer espanyol, i, en concret, de les entitats que van rebre ajudes públiques. El compromís del ‘banc dolent’ és liquidar els immobles i préstecs adquirits abans de novembre de 2027.