Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La sanitat pública catalana necessita 5.000 MEUR més per equiparar la despesa a la de països similars, segons un estudi

ACN Barcelona.-El pressupost per a la despesa sanitària pública a Catalunya hauria d’incrementar-se en més de 5.000 milions d’euros cada any per equiparar-se al de països amb un sistema de […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Barcelona.-El pressupost per a la despesa sanitària pública a Catalunya hauria d’incrementar-se en més de 5.000 milions d’euros cada any per equiparar-se al de països amb un sistema de salut homologable, tenint en compte el Producte Interior Brut (PIB) i amb un índex d’envelliment similar. Aquesta és la principal conclusió de l’estudi ‘La malaltia de la sanitat catalana: finançament i governança’, que han elaborat els economistes Guillem López-Casasnovas i Marc Casanova per encàrrec del Cercle de Salut, associació que promou el debat del model sanitari català. Aquests 5.000 MEUR representen més de la meitat del pressupost del Departament de Salut si s’aproven els comptes del 2020.

En la presentació de l’estudi, aquest dijous, el president del Cercle de Salut, Lluís Bohigas, ha alertat sobre l’infrafinançament de la sanitat pública i del “seriós” problema de sostenibilitat: “És una malaltia crònica i si no s’hi posa remei, pot tornar-se aguda i arribar a moments crítics. El pronòstic no és bo”.