Dimarts, 29 de setembre de 2020 - Edició 796
La República

La Sala Versus Glòries arrenca la temporada amb la comèdia ‘Gustafsson R60’ de la companyia La Trama

ACN Barcelona.-La Sala Versus Glòries ha presentat aquest dijous una temporada que té com a lema ‘Fes un parèntesi, respira cultura’ i que estarà formada per nou espectacles, dos d’ells […]

Avatar
Agències 17/09/2020

ACN Barcelona.-La Sala Versus Glòries ha presentat aquest dijous una temporada que té com a lema ‘Fes un parèntesi, respira cultura’ i que estarà formada per nou espectacles, dos d’ells de dansa, que giren al voltant de qüestions com “qui som”, “què volem” i “cap a on anem”, ja sigui des de la comèdia o des del drama. El primer espectacle de la temporada és la comèdia ‘Gustafsson R60′ de la companyia La Trama i la segueixen la reposició d”El motivador’ de Fel Faixedas; el monòleg interpretat per Roser Batalla ‘L’empaperat groc’ a partir del colpidor relat de l’escriptora nord-americana Charlotte Gilman Perkins i un cicle de dansa.

La programació que presenta el teatre per aquesta temporada serà la tercera a càrrec dels directors Jofre Blesa i Ramon Godino, que des del maig de 2018 es van posar al capdavant de la Sala Versus Glòries. La sala obre ara les seves portes després de 5 mesos tancats i d’una temporada marcada per la Covid-19 i les seves seqüeles. La sala ha tancat l’any marcat pel coronavirus amb nou espectacles, un total d’ocupació del 59,6% amb 147 funcions i un total de 8230 espectadors de setembre a març de 2020.Temporada Per començar, es continuarà amb la comèdia amb la qual han reobert la sala, ‘Gustafsson R60’, de la companyia resident La Trama i de la dramaturga terrassenca resident a Oslo Rosa Molina. Interpretada per Óscar Jarque, Edgar Moreno, Xavier Pàmies, Laura Porta, Rafaela Rivas i Núria Sanmartí estarà en cartell tot el setembre.Tot seguit, a l’octubre es reprogramarà ‘El Motivador’, de Fel Faixedas, obra que va estar programada el març de 2020 i que va haver de cancel·lar la primera setmana de funcions. Al novembre es podrà veure ‘L’empaperat groc’, una adaptació d’un dels relats més influents de la literatura d’horror i feminista del segle XIX i XX de la nord-americana Charlotte Gilman Perkins ‘The Yellow Wallpaper’, un colpidor monòleg interpretat per Roser Batalla i dirigit per Xavier Quero.Per acabar l’any i donar la benvinguda al 2021 aposten per una obra de Roc Esquius co-escrita amb Sergi Belbel, un comèdia amb tocs de ciència ficció produïda per Apunta Teatre, dirigida per Lluïs Elías i interpretada per Elisabet Assens, Ramon Godino, Alberto Lozano i Rafaela Rivas. Estarà en cartell del 16 de desembre fins el 31 de gener.Aquesta proposta anirà seguida d’altres espectacles de diversos gèneres: ‘Un home sol’ (febrer-març) un monòleg de Muriel Villanueva i Jordi Cadellans interpretat per Miquel Sitjar. La grieta, entre animales salvajes (abril-maig) un thriller de la companyia resident “La Simone”. Una obra de Gracia Morales i Juan Alberto Salvatierra amb Cristina Serrano, Rafa Delacroix i Javier López dirigida per Concha Milla.Per acabar la temporada, i dins del cicle del Festival Grec ‘De Grec a Grec’, omplirà la Sala Versus Glòries ‘Fuera del juego’ (maig) escrita i dirigida pel cubà Abel González Melo , amb el concepte artístic i producció de Dagoberto Rodríguez i interpretada per Yadier Fernández, Ginnette Gala i Rey Montesinos. Una ficció documental sobre el cas Padilla que va marcar un abans i un després en la relació entre art i poder en aquesta illa del Carib. Per completar la programació de la temporada i dins de l’Off Versus es durà a terme un cicle de dansa amb dos espectacles diferents: ‘ATUᴙꓯ’ a càrrec del Ballet de Barcelona i ‘Evangelium’ de Maria Rovira.

Relacionats