Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La Sala Gran del TNC obre de nou les portes al públic més de vuit mesos després amb l’obra ‘L’Hèroe’

ACN Barcelona.-La Sala Gran del TNC ha obert de nou les seves portes al públic més de vuit mesos després del seu tancament, arran de la pandèmia de coronavirus, amb […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-La Sala Gran del TNC ha obert de nou les seves portes al públic més de vuit mesos després del seu tancament, arran de la pandèmia de coronavirus, amb l’espectacle ‘L’Hèroe’ de Santiago Rusiñol i amb dramatúrgia d’Albert Arribas. En declaracions a l’ACN, la directora executiva del TNC, Mònica Campos, ha destacat que és “un dia especial i emocionant per la inauguració de la Sala Gran que és la més important”. ‘L’Hèroe’ ha inaugurat la Sala Gran aquesta temporada 2020-2021 i es podrà veure fins al 10 de gener del 2021. “És dia de gaudir avui amb Rusiñol, del teatre i d’allò que ens alimenta i desitjar que tinguem salut i cultura”, ha manifestat la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, abans de l’inici del muntatge al TNC.

Campos ha apuntat que van plantejar la temporada al TNC per començar amb les sales més petites i estar així més preparats a nivell de públic i quantitat d’actors. “La Sala Gran és un repte perquè tot es més complexa i volíem estar molt preparats”, ha manifestat. La directora executiva del TNC ha destacat que avui els ha entristit la notícia que es no es passarà de fase a partir de dilluns, però ha admès que entenen la situació. Així mateix, ha recalcat que en espais culturals i en el seu en concret no han tingut cap cas de coronavirus. La consellera Ponsa ha manifestat que en una pandèmia qui mana són les autoritats sanitàries. “Això ho hem de tenir clar per molt convençuts que estem que les coses s’estan fent molt bé, a nivell cultural en podem donar fe”, ha recalcat. ‘L’Hèroe’La directora de ‘L’Hèroe’, Lurdes Barba, ha estrenat el “gran fracàs” de la construcció de la consciència identitària espanyola de finals del segle XIX. El director artístic, Xavier Albertí, va explicar que l’espectacle “recull” aquest gran fracàs després de la pèrdua de Cuba, Filipines i Puerto Rico, on es retrata el retorn d’un jove convertit en heroi militar. Barba va afirmar a la roda de premsa de presentació que ‘L’Hèroe’ constata com “el poder inevitablement corromp l’artista”, i que el discurs ideològic de Rusiñol queda en primer terme, amb uns personatges que “com a voltors”, necessiten l’heroi per justificar aquesta pèrdua de les colònies. Va assenyalar que el que se celebra a l’espectacle és “la derrota d’aquesta mena imperialisme espanyol que perdia els seus últims vestigis de grandesa”, i que permet veure com d’una derrota es crea una victòria a partir de la construcció d’aquest heroi.Actors A banda de l’actor protagonista, Javier Beltrán, l’espectacle compta amb Manel Barceló, Georgina Latre, Miquel Malirach, David Marcé, Joan Marmaneu, Joan Negrié, Albert Prat, Rosa Renom, Mima Riera, Toni Sevilla i Albert Tallet.