Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

La sala Dau al Sec inicia un 2021 amb poesia i tatre grec de la mà de Kavafis, Victòria Gras i Iannis Ritsos

ACN Barcelona.-La sala Dau al Sec iniciarà un 2021 amb tres espectacles de la mà de Kavafis, Victòria Gras i Iannis Ritsos. Les tres propostes, ‘Versos perplexos’, ‘Persèfone’ i ‘A […]

Avatar
Agències 05/01/2021

ACN Barcelona.-La sala Dau al Sec iniciarà un 2021 amb tres espectacles de la mà de Kavafis, Victòria Gras i Iannis Ritsos. Les tres propostes, ‘Versos perplexos’, ‘Persèfone’ i ‘A la llum del dia’, toquen disciplines com la poesia, la dansa, la música i el teatre. El primer explora a través de la paraula, el moviment i la música les relacions poc convencionals, el pas del temps, la bogeria i el perill que suposa no estar alerta. A través de la poesia inèdita de Victòria Gras, dona poeta, dramaturga, traductora i professora de teatre, el col·lectiu de dones Axoloti ha creat un projecte empíric amb la poesia com a expressió vital, la dansa com a possibilitat enfront de la violència i la música com a ressò del perill imminent que suposa el feixisme.

L’espectacle, que es va haver d’anul·lar el passat mes d’abril a causa del tancament de les sales de teatre, es podrà veure els dies 15, 16 i 17 de gener.També aterra a la sala el dramaturg Iannis Ritsos amb la seva peça ‘Persèfone’. Gerard Bidegain serà l’encarregat de dirigir aquesta peça teatral que deixa entreveure grans problemes mundans que travessen la frontera del mite per entrar a la realitat tant de l’ahir, com de l’avui i el demà. Es tracta d’un monòleg-diàleg que construeix una veu reivindicativa en el present i que porta el públic a connectar-se amb la “contundència” d’un personatge que defensa les seves decisions i la seva voluntat. Les funcions de ‘Persèfone’ seran els dies 21 i 22 de gener.Finalment, es tancarà el mes de gener amb la lectura dramatitzada de ‘A la llum del dia’, un conte del reconegut poeta Kavafis. Eusebi Ayensa, traductor de l’autor al català, n’anirà introduint els diferents capítols, al qual posarà veu l’actor Jaume Comas, l’actriu Carme Callol i el cantautor Josep Tero. La lectura serà els dies 28, 29 i 30 de gener.