Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

La Sala Atrium reestrena ‘La lleugeresa i altres cançons’, un monòleg sobre una infermera obligada a deixar la feina

ACN Barcelona.-La Sala Atrium reestrena aquest dijous ‘La lleugeresa i altres cançons’, un muntatge en format de monòleg interior protagonitzat per l’actriu Aida Oset, que actua, canta, toca la guitarra […]

Avatar
Agències 20/04/2021

ACN Barcelona.-La Sala Atrium reestrena aquest dijous ‘La lleugeresa i altres cançons’, un muntatge en format de monòleg interior protagonitzat per l’actriu Aida Oset, que actua, canta, toca la guitarra i fa de discjòquei. El text, escrit a quatre mans per Ivan Benet i Víctor Borràs, parla d’una infermera que ha hagut de deixa la feina i, tancada a casa seva, no es reconeixerà. “Tothom es pot sentir molt identificat amb aquesta sensació que té el personatge de la societat tan lleugera on estem més connectats que mai i tenim més angoixes que mai”, ha dit la protagonista durant la presentació de l’espectacle. A través d’un monòleg plantejat en format de thriller musical, la noia anirà reconstruint els fets i amb cançons “alleugerirà” la seva condició.

Oset ha assegurat que el públic “pot empatitzar molt amb el personatge”, sobretot per les contradiccions que presenta. La protagonista es mostra a escena vestida de blanc amb diferents elements que, aparentment, no tenen connexió entre ells. La infermera té ganes de cantar i ho acaba fent a partir d’una reflexió inspirada en els pensaments del filòsof francès Gilles Lipovetsky.Tot plegat, segons Benet, és “un joc de miralls” on molta gent s’hi pot veure reflectida. Així mateix, Oset ha assegurat que el muntatge també parla de “la necessitat de sentir-se cuidat i sostingut”.La part musical “embolica” la història de la infermera. “És una experiència molt a cor obert”, ha valorat Oset. El director ha assegurat que la protagonista “és una dona que s’anira descobrint” i avança que “està a casa seva desitjant ser una altra persona”. ‘La lleugeresa i altres cançons’ és una producció de la companyia Teatre Nu, un col·lectiu amb més de vint anys de trajectòria. A més, també és el debut d’Ivan Benet com a director. El muntatge es pot veure fins el 9 de maig.