Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La RGC arriba a 1.102 euros per a les famílies de quatre membres que compleixin els requisits, tal com preveu la llei

ACN Barcelona.-El 15 de setembre, la implantació de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) compleix dos anys i, tal com estableix la llei, es modifiquen els imports de la prestació […]

Avatar
Agències 13/09/2019

ACN Barcelona.-El 15 de setembre, la implantació de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) compleix dos anys i, tal com estableix la llei, es modifiquen els imports de la prestació i els llindars d’ingressos per accedir-hi, Així, per exemple, les famílies de quatre membres podran optar a una prestació de 1.102 euros mensuals a partir de la nòmina de setembre. En paral·lel, es modifiquen el llindar d’ingressos per accedir a aquesta prestació, per la qual cosa, el Govern preveu ampliar el nombre de persones beneficiàries de l’ajut, tenint en compte que fins ara, el 40% de les denegacions es devien a l’incompliment dels ingressos establerts a la llei. Així, s’espera que es puguin superar els 124.000 beneficiaris actuals, que suposen, segons l’executiu, un 16% més que el setembre del 2017.

Les prestacions, doncs, seran de 644 per a les unitats familiars d’un sol membre, 956 euros per a les de dos, 1.029 per a les de tres, 1.102 per a les de quatre i 1.181 per a les de cinc. El canvi d’import s’aplicarà a la nòmina de setembre incloent la pujada dels 15 dies corresponents a aquest mes. A l’octubre, els beneficiaris ja rebran la prestació completa. Els nous imports suposen arribar al 97% de l’Índex de Renda de Suficiència (IRSC). A principis de l’any vinent també es preveu que s’aprovi el reglament de la RGC. Aquests són els imports que preveu la llei de la RGC en complir-se dos anys de la seva entrada en vigor. El Govern preveu que amb el canvi de llindars d’ingressos, hi hagi un augment de beneficiaris que, fins al moment, xifra en més de 124.000, un 16% més que el setembre de fa dos anys i gairebé el doble que l’antiga RMI. Són beneficiaris per a 79.735 expedients, la majoria corresponents a persones activables laboralment. La resta es tracta de pensionistes amb rendes baixes que veuen complementades les prestacions. El perfil de beneficiari és d’una dona, en un 60% dels casos, entre 35 i 65 anys, en un 84% dels casos, de nacionalitat espanyola i pertanyents a unitats familiars d’un sol membre. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina cada mes, 28,1 MEUR a les prestacions i complements de la RGC, un 56% més que van es va començar a implementar. 5.000 famílies han accedit a un contracte de treballL’objectiu final de la RGC és la inserció laboral, un repte assolit per un total de 5.098 famílies durant aquests dos anys d’entrada en vigor. Segons les dades del Departament, de mitjana, 350 famílies al mes, el 16% dels expedients, han aconseguit un contracte de treball. 24.190 persones s’han reincorporat, entre el setembre del 2017 i l’abril del 2019, als circuits de recerca de feina i s’han realitzat més de 95.000 serveis d’orientació i formació a perceptors de la renda garantida. L’1 d’abril de 2020 es finalitzarà aquesta implementació amb l’equiparació definitiva del llindar d’accés i de l’import de la prestació del 100% de l’IRSC.