Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

La Restauració, el Franquisme a Catalunya, la Segona República i la Batalla de l’Ebre, a l’examen d’Història de les PAU

ACN Barcelona.-Els alumnes que han fet l’examen d’Història de la selectivitat han hagut d’explicar la Restauració, la implantació del Franquisme a Catalunya, la Segona República o la Batalla de l’Ebre, […]

Agències 10/06/2021

ACN Barcelona.-Els alumnes que han fet l’examen d’Història de la selectivitat han hagut d’explicar la Restauració, la implantació del Franquisme a Catalunya, la Segona República o la Batalla de l’Ebre, entre d’altres. Els examinats havien d’escollir dos dels quatre exercicis proposats. En el primer apareixia un anunci a la ‘Gaceta de Madrid’ sobre la Llei del cadenat i posteriorment s’havia d’explicar el sistema polític de la Restauració i la Setmana Tràgica o bé l’impacte de la Primera Guerra Mundial a l’Estat. En l’exercici dos hi havia preguntes sobre una fotografia de les riuades del 1962 a Sant Adrià de Besòs i s’havia d’escollir entre explicar la implantació del Franquisme a Catalunya o la situació internacional del mateix entre el 1945 i el 1953.

En l’exercici tres ha tornat a aparèixer un anunci a la ‘Gaceta de Madrid’, en aquest cas sobre el decret de termes municipals, en base al qual hi havia diverses qüestions. Posteriorment s’havia d’explicar la Segona República, les eleccions del 1931, la nova Constitució i qui van ser Niceto Alcalá Zamora, Manuel Azaña i Francesc Macià; o bé les reformes portades a terme durant el primer bienni republicà. Per últim, l’exercici quatre incloïa preguntes sobre una fotografia de Reus del 15 de gener del 1939 i s’havia d’escollir entre explicar la Batalla de l’Ebre o l’esclat de la Guerra Civil a Catalunya. Amb aquest examen, els estudiants han finalitzat totes les proves de la fase comuna. Els examens de modalitat continuaran aquesta tarda i aquest divendres, quan finalitzaran les Proves d’Accés a la Universitat d’enguany.