Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La residència Villablanca de Reus aïlla cinc casos de covid-19 i els seus contactes

ACN Reus.-El sanatori Villablanca de Reus, que atén persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental, ha aïllat cinc usuaris que han donat positiu en covid-19. Es troben en unitats de […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Reus.-El sanatori Villablanca de Reus, que atén persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental, ha aïllat cinc usuaris que han donat positiu en covid-19. Es troben en unitats de la residència el Bosc. També s’han aïllat altres persones amb símptomes lleus de baixa sospita clínica que podrien estar també afectades pel virus. La direcció i els equips de professionals Villablanca han intervingut des del mateix moment que s’han donat els primers símptomes d’infecció respiratòria. El personal disposa de totes les mesures de protecció personal (EPIS) necessàries i recomanades per la Generalitat per atendre amb seguretat els usuaris.

El servei mèdic fa el seguiment de les persones en aïllament. Villablanca està coordinat amb l’hospital de Reus per traslladar les persones afectades en cas que es presentin símptomes severs. Els professionals de Villablanca informen puntualment les famílies del desenvolupament de l’estat de salut de les persones aïllades. Tots els professionals sota sospita clínica, pendents o no de la prova de la covid-19, es troben aïllats a les seves llars. Actualment hi ha un total de 13 casos confirmats. En referència als seus professionals, Villablanca ha decidit fer més d’un centenar de proves als professionals -relacionats amb la unitat afectada o amb simptomatologia. S’ha treballat en aquesta línia per trobar els positius asimptomàtics i tallar la cadena de contagi.