Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La residència Horts de Miró de Reus habilitarà una planta per a l’aïllament de positius d’altres residències

ACN Reus.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament de Salut destinaran 25 noves places de la residència de gent gran Horts de Miró de Reus per […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Reus.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament de Salut destinaran 25 noves places de la residència de gent gran Horts de Miró de Reus per atendre casos positius de covid-19 d’altres centres del Camp de Tarragona que no puguin garantir les mesures d’aïllament adequades. S’habilitarà la quarta planta d’aquesta residència, que encara no s’havia posat en funcionament. Treball, Afers Socials i Famílies assumirà el cost de les noves places, així com del personal necessari, i es preveu que la planta pugui entrar en funcionament a final de setembre.

Aquesta mesura s’emmarca en el pla de contingència per a residències de gent gran dissenyat per les dues conselleries per tal de garantir el màxim nivell de protecció i atenció a les persones que viuen en centres residencials, un col·lectiu especialment vulnerable a la covid-19. El pla de contingència té com a objectiu principal establir un blindatge de les residències davant la covid-19 i, en cas que el virus entri en un centre, preveu mesures que permetin actuar amb la màxima celeritat a fi de garantir l’atenció social i sanitària i frenar possibles contagis.Una de les principals mesures recollides en el pla és la reubicació de les persones residents en espais de suport. Es tracta d’una de les estratègies posades en marxa els darrers mesos per traslladar persones grans de la seva residència a altres espais, amb l’objectiu de separar persones sanes de malaltes o amb simptomatologia i fer el correcte aïllament i atenció.En aquest sentit, la nova planta de la residència Horts de Miró acollirà residents d’altres centres del Camp de Tarragona quan sigui necessari, ja sigui per congestió, limitacions o dificultats estructurals per fer aïllaments.La residència Horts de Miró es va posar en funcionament el desembre passat i, fins ara, ha prestat servei en les plantes segona i tercera. A la planta baixa de l’edifici hi ha ubicat el centre d’atenció primària Horts de Miró. La residència és titularitat de l’Ajuntament de Reus i està gestionada per la Fundació Educativa i Social. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies té concertades les 29 places d’aquest recurs per a gent gran.