Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La Residència Horts de Miró de Reus habilitarà una planta com a espai de suport covid-19 per a altres centres

ACN Reus.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el de Salut destinaran 25 noves places de la Residència de gent gran Horts de Miró de Reus per atendre […]

Agències 08/09/2020

ACN Reus.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el de Salut destinaran 25 noves places de la Residència de gent gran Horts de Miró de Reus per atendre casos positius de covid-19 d’altres centres del Camp de Tarragona que no puguin garantir les mesures d’aïllament adequades. S’habilitarà la quarta planta de la residència, que encara no s’havia posat en funcionament. El Departament d’Afers Socials assumirà el cost de les noves places i del personal necessari i preveu que la planta pugui entrar en funcionament a finals de mes. La residència es va posar en funcionament el desembre passat i, fins ara, ha prestat servei en la segona planta i en la tercera. A la planta baixa hi ha el centre d’atenció primària (CAP) Horts de Miró.

La mesura s’emmarca en el pla de contingència per a residències de gent gran dissenyat per les dues conselleries per millorar la protecció i atenció a les persones que viuen en centres residencials, un col·lectiu especialment vulnerable a la covid-19. El pla de contingència té com a objectiu principal blindar les residències davant de la covid-19 i, en cas que el virus entri en un centre, preveu mesures per actuar amb celeritat per garantir l’atenció social i sanitària i frenar possibles contagis.Una de les principals mesures recollides en el pla és la reubicació de les persones residents en espais de suport. Es tracta d’una de les estratègies posades en marxa els darrers mesos per traslladar persones grans de la seva residència a altres espais amb l’objectiu de separar les persones amb la covid-19 o amb símptomes de les que no tenen la malaltia i garantir-ne un aïllament i atenció correctes.En aquest sentit, la nova planta de la residència Horts de Miró acollirà residents d’altres centres del Camp de Tarragona quan sigui necessari, ja sigui per congestió, limitacions o dificultats estructurals per fer aïllaments. La residència és titularitat de l’Ajuntament de Reus i està gestionada per la Fundació Educativa i Social. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies té concertades les 29 places d’aquest centre per a gent gran.