Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

La residència d’avis de la Torrassa de l’Hospitalet acumula 10 positius, cinc dels quals ja havien patit la covid-19

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-La residència d’avis de la Torrassa, a l’Hospitalet de Llobregat, acumula 10 positius per covid-19, vuit residents i dos treballadors, segons han informat fonts municipals. Dels 8 […]

Avatar
Agències 11/07/2020

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-La residència d’avis de la Torrassa, a l’Hospitalet de Llobregat, acumula 10 positius per covid-19, vuit residents i dos treballadors, segons han informat fonts municipals. Dels 8 usuaris, cinc ja la van passar i ara han tornat a donar positiu, però pel mig van donar negatiu per PCR. Els altres tres són casos nous. Tots es troben asimptomàtics. Pel que fa als dos treballadors, un és veí del barri. L’altre porta de vacances diverses setmanes. La residència ha suspès les sortides familiars i les visites al centre. El protocol es va activar després que el 5 de juliol, un treballador del centre notifiqués que tenia símptomes i l’endemà donés positiu per PCR.

(Aquesta notícia actualitza l’anterior sobre el mateix tema aclarint i afegint nova informació sobre el brot a la residència)En un comunicat, el propi director de la residència, Pere Ardite, ha explicat que el centre i el CAP van activar el protocol i es van fer proves PCR a tots els treballadors i als residents. Entre els professionals, un altre treballador va donar positiu, però estava de vacances des del 24 de juny i no havia tingut cap contacte amb el centre. Entre els 54 residents, s’han identificat vuit positius, però cinc són persones que ja havien superat la covid-19 i que fins i tot havien obtingut una prova negativa el maig i juny. Els tres restants són casos positius per primera vegada. Segons ha explicat Ardite, cap d’aquests residents havia estat en contacte amb el treballador afectat, i 5 d’ells havien fet sortides amb les seves famílies, totes al barri. Un altre havia estat visitat a l’hospital.Tots els residents estan asimptomàtics i estan aïllats en les seves habitacions. La residència ha suspès tant les sortides familiars com les visites de les famílies al centre, i s’ha informat de la situació als familiars de tots els residents. Ardite garanteix que es manté un “estricte protocol de control d’infecció” a l’interior de l’equipament, i que es reforçaran “totes les mesures necessàries per garantir la salut física i emocional” dels residents i dels treballadors.