Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La residència d’avis Casa Asil de Sant Andreu confirma 31 defuncions

ACN Barcelona.-La residència d’avis Casa Asil de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona, confirma 31 defuncions des del dia 11 de març i només té constància oficial que 6 d’aquestes […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-La residència d’avis Casa Asil de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona, confirma 31 defuncions des del dia 11 de març i només té constància oficial que 6 d’aquestes siguin per coronavirus. Així ho confirma la Fundació Casa Asil en un comunicat en què demana al departament de Salut que faci “amb la màxima celeritat” proves del virus tant als residents com als professionals. Actualment, indiquen, 57 professionals són a casa seva amb símptomes o amb febre i els que treballen ho fan amb la incertesa de si són positius o no. Mentre no es disposi de tests, el centre demana incrementar les derivacions de residents a altres dispositius -fins a aquest dilluns n’havien pogut fer 25- per “protegir” els avis.

A més, indiquen que hi ha 9 famílies que han demanat poder endur-se temporalment el seu familiar a casa però recorden que també per a això és “imprescindible” que siguin negatius a les proves, d’acord amb les autoritats sanitàries. D’altra banda, sumat a “l’escassetat de personal actiu” denuncien també que és “especialment greu” la manca de personal mèdic i d’infermeria. Concretament, tot l’equip propi ha hagut de quedar-se a casa i consideren “totalment insuficient” el suport diari que reben des del CUAP Casernes i Mutuam, que els envien personal mèdic i d’infermeria. En aquests moments, la Casa Asil encara acull 103 residents. Per això, reclamen que els cal “amb urgència” disposar de personal i asseguren que no en troben de disponible per fer la cobertura de totes les hores i els torns. També apunten que els cal material de protecció i en especial guants.En el comunicat, el Patronat de la fundació agraeix als Bombers de Barcelona la desinfecció de les dependències dissabte passat però insisteix en la importància de poder fer proves per tenir totes les garanties a l’hora de treballar amb els residents.