Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

La Reserva Nacional de Caça de Boumort rep una trentena d’estudiants holandesos per fer mostrejos de flora i fauna

ACN La Pobla de Segur – La Reserva Nacional de Caça (RNC) de Boumort, al Pallars Jussà, acull 26 estudiants i 4 professors de la universitat holandesa de Van Hall […]

Agències 28/06/2022

ACN La Pobla de Segur – La Reserva Nacional de Caça (RNC) de Boumort, al Pallars Jussà, acull 26 estudiants i 4 professors de la universitat holandesa de Van Hall Larenstein University of Applied Sciences que cursen estudis de gestió de fauna. Fins ara feien la sortida a Bialowieza (Polònia), però amb la guerra a Ucraïna a tocar s’han vist obligats a canviar de destí. Jordi Palau, director tècnic de la RNC de Boumort, ha explicat que els universitaris els ajuden a fer mostrejos sistemàtics d’estat de la vegetació, abundància d’ungulats, simultanis de rapinyaires o mostrejos de diferents grups indicadors de biodiversitat. Per tot, Palau valora positivament la col·laboració que seguirà els pròxims anys.

Palau ha explicat que els universitaris mostregen flora i fauna poc conegudes a Boumort i que per ells tenen interès. Tota aquesta informació serà important per la gestió de la RNC i més si s’aconsegueixen dades de manera sistemàtica durant un seguit d’anys.

La idea és que vinguin cada any i vagin repetint els mateixos treballs, de forma que es pugui tenir un seguiment a llarg termini de diversos aspectes de gran interès per a la gestió de la Reserva, i dels quals no se’n té coneixement, ha sentenciat Palau.

Per Palau, estades d’universitaris com aquesta, ajuden a posicionar Boumort com un espai de recerca i bona gestió.

Els alumnes s’allotgen una part del temps al Refugi de Cuberes i una altra part al Càmping Collegats (Pobla de Segur). Des d’aquests punts tenen accés relativament fàcil a zones de mostreig de boscos de muntanya (Cuberes) i d’ecosistemes fluvials i rupícoles (Collegats).

El professor de Wildlife, Jelmer Van Belle, ha posat en relleu la gestió que es fa de la Reserva a l’hora d’escollir aquest destí per fer les pràctiques. Van Bella ha explicat que una de les qüestions que han vist és que, “encara que la situació és diferent dels Països Baixos, els problemes són generals”.

La Naomí, una de les estudiants, ha destacat la diversitat de flora i fauna que hi ha a la zona i la diferencia d’espècies respecte als Països Baixos. Per això, ha dit que els estudiants poden aprendre molt.