Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La relatora especial de l’ONU sobre Palestina veu “valenta” la decisió de Colau “per corregir un camí d’injustícia”

ACN Barcelona – La relatora especial de Nacions Unides sobre la situació dels drets humans al territori palestí ocupat, Francesca Albanese, ha considerat “valenta” la decisió del govern d’Ada Colau […]

Agències 09/02/2023

ACN Barcelona – La relatora especial de Nacions Unides sobre la situació dels drets humans al territori palestí ocupat, Francesca Albanese, ha considerat “valenta” la decisió del govern d’Ada Colau de trencar relacions amb Israel. “Només cal una persona o persones amb principis valents per començar a corregir un camí d’injustícia i fer història”, ha dit en una piulada, on ha afegit que defensar la llei internacional dels drets humans “mai pot ser una opció equivocada”. Colau també ha rebut el suport a través d’una carta d’una vuitantena de periodistes, juristes, polítics i artistes.

En la missiva, els signants remarquen que Barcelona té una “llarga història en matèria de defensa dels drets humans”. “Avui s’honora aquest històric llegat polític i sobretot social de la ciutat. I marca el camí que cal seguir per a molts altres municipis i institucions públiques”, afegeixen, que també qualifiquen la decisió de Colau de “valenta”.

Han signat la carta polítics o expolítics com Eulàlia Reguant, David Fernàndez, Anna Gabriel, Carles Riera i Ernest Urtasun; els actors Julio Manrique, Clara Segura i Alberto San Juan; la periodista Maruja Torres; els juristes Laia Serra, Anaïs Franquesa, Andrés Garcia, i el productor Jaume Roures, entre d’altres.