Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

La rehabilitació millora un 40% la capacitat mecànica dels pacients postcovid, segons un estudi de l’Hospital de Mataró

ACN Mataró.-Un programa pioner impulsat el maig de 2020 per l’Hospital de Mataró ha demostrat, després de gairebé un any d’estudi, que la rehabilitació millora la fatiga i la dificultat […]

Avatar
Agències 22/03/2021

ACN Mataró.-Un programa pioner impulsat el maig de 2020 per l’Hospital de Mataró ha demostrat, després de gairebé un any d’estudi, que la rehabilitació millora la fatiga i la dificultat respiratòria dels pacients que han passat la covid-19. Segons aquest estudi, el 10% dels pacients covid que no tenien problemes previs acaben presentant aquests símptomes de manera persistent, però gràcies a la rehabilitació la situació es pot revertir. Després d’examinar-ne diferents casos, la capacitat mecànica dels pacients millora un 40,35% i la capacitat respiratòria un 20%, després d’una trentena de sessions de rehabilitació. En el programa han participat 77 pacients amb una edat mitjana de 55 anys i una mitjana d’ingrés a l’hospital de 25 dies.

El programa de rehabilitació avalua de forma individualitzada i presencial cada pacient per oferir-los un tractament rehabilitador que es fa de manera telemàtica. El cap de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Mataró, Eulogio Pleguezuelos, afirma que els canvis observats després de la rehabilitació “indiquen una millora de la musculació del pacient, de la seva salut cardiorespiratòria, així com de la força muscular amb una menor despesa energètica a l’hora de dur a terme una activitat física”.