Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La regulació per accedir a 672.500 MEUR del fons de recuperació de la UE entrarà en vigor el 19 de febrer

ACN Brussel·les.-El Consell ha donat llum verda aquest dijous a la regulació del Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència, que és l’element central del fons de recuperació de la Unió […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Brussel·les.-El Consell ha donat llum verda aquest dijous a la regulació del Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència, que és l’element central del fons de recuperació de la Unió Europea i està dotat amb 672.500 milions d’euros en transferències i préstecs que aniran a parar als estats. L’aprovació per part del Consell ha arribat només un dia després de l’aval de l’Eurocambra. La regulació, que estableix les normes per accedir i gastar els fons, està previst que entri en vigor el 19 de febrer. Els diners, però, no estaran disponibles fins que els estats ratifiquin la legislació per permetre a la Comissió emetre deute per finançar el fons de recuperació, dotat amb un total de 750.000 milions d’euros en préstecs i transferències.

Mentre es finalitzen els tràmits per aprovar definitivament el fons de recuperació, els estats ja estan preparant els plans de reformes per accedir als fons. Tenen fins al 30 d’abril per presentar-los a la Comissió Europea, que té dos mesos per avaluar-los. Després el Consell els ha d’aprovar per majoria qualificada.