Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La regidora Marilén Barceló abandona Cs i sol·licita adscriure’s al grup de Barcelona pel Canvi

ACN Barcelona.-La regidora Marilén Barceló abandona el grup municipal taronja a l’Ajuntament de Barcelona i sol·licita ser regidora adscrita al grup de Barcelona pel Canvi, on actualment hi ha Manuel […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-La regidora Marilén Barceló abandona el grup municipal taronja a l’Ajuntament de Barcelona i sol·licita ser regidora adscrita al grup de Barcelona pel Canvi, on actualment hi ha Manuel Valls i Eva Parera. Barceló ha enviat un missatge a Cs aquest dilluns al migdia on explica que es dona de baixa del partit i abandona el grup municipal. Els motius, són “discrepàncies” en la coordinació i lideratge amb el grup de Cs. Des de Barcelona pel Canvi asseguren que ara la decisió de si es pot adscriure o no al seu grup és a les mans del govern municipal. Ara, per tant, pot ser que quedi com a regidora no adscrita o bé que s’adscrigui al grup de Valls i Parera.

Així, el grup de Ciutadans es quedarà ara amb tres regidors: Luz Guilarte, Paco Sierra i Celestino Corbacho. Fonts del consistori han explicat a l’ACN que un informe de Secretaria General determinarà com s’ha de procedir en relació a la petició feta per Barceló.Marilén Barceló, fins ara coordinadora de Cs a Barcelona, ha sol·licitat l’adscripció a BCanvi, amb qui va concórrer en coalició a les eleccions municipals de 2019 anant de número 6 a la llista. Les seves àrees de treball al consistori han estat, sobretot, relacionades amb el sector educatiu, social i sanitari.A través d’una piulada a Twitter, Barceló ha explicat que els motius tenen a veure amb “qüestions internes que els responsables del partit coneixen des de fa més d’un any i que no han solucionat”. “Quan hi ha un problema, per difícil que sigui, s’ha d’arreglar, però aquesta vegada no ha estat impossible”, assegura.En aquest sentit, apunta que seguirà treballant per la ciutat des de l’altre formació i, afegeix, que desitja “tornar-se a trobar amb companys, amics i militants” del partit amb qui encara comparteix “valors”. Barceló es dona de baixa, doncs, com a militant i coordinadora del Comitè Local de Barcelona Ciutat.Malgrat la decisió, la regidora defensa que el projecte de Cs – liderat per Albert Rivera, la va portar a fer “un canvi” en la seva vida professional per dedicar-se a la política municipal. “Va ser una decisió que tornaria a repetir”, ha afirmat.