Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

La reforma constitucional queda al tinter

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dilluns. ‘El Punt Avui’ parla de la feina de l’entitat Debat Constituent aprofitant l’efemèride del Dia de la Constitució Espanyola: “L’altra constitució”. Sobre la […]

Agències 06/12/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dilluns. ‘El Punt Avui’ parla de la feina de l’entitat Debat Constituent aprofitant l’efemèride del Dia de la Constitució Espanyola: “L’altra constitució”. Sobre la pandèmia de covid-19, recull les paraules del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, augurant que la nova onada de casos no la protagonitzarà la variant òmicron: “La sisena onada, amb la delta”.

L”Ara’ posa el focus en la reforma de la carta magna espanyola i assenyala els socialistes com a escull: “El PSOE congela la reforma de la Constitució”. La fotografia és per al nou líder ultradretà de França, Éric Zemmour, dirigent del nou partit Reconquesta: “Zemmour agita França”.”Sánchez y Díaz exigían a Rajoy en 2018 el debate del estado de la nación y ahora lo eluden”, diu el diari ‘ABC’, que dedica la fotografia de portada al papa Francesc, que ha visitat Grècia i el camp de refugiats de Mòria: “El Mediterráneo se está convirtiendo en un frío cementerio sin lápidas”.’La Vanguardia’ recupera el debat sobre l’actualització de la carta magna espanyola: “El Govern central assumeix el bloqueig del seu pla de reforma constitucional”. El protagonista de la fotografia del dia també és el papa Francesc: “Francesc alerta del “naufragi de la civilització””.’El Periódico’ alerta sobre la situació del català a l’escola a causa de la omnipresència del castellà a l’audiovisual: “El catalán recula en el cole a causa de platagormas como Netflix”. També recull els aldarulls de la passada nit en una discoteca de Sant Quirze del Vallès arran de diversos incidents amb el personal de seguretat: “Asalto juvenil a la disco Waka”.’La Razón’ no veu data per a la renovació dels membres del Consell General del Poder Judicial: “El bloqueo del CGPJ puede prolongarse hasta las generales”. També dedica la fotografia al papa Francesc, de visita a Grècia: “El Mare Nostrum no puede ser el Mare Mortuum”.Repeteix instantània central ‘El Mundo’, que dedica el seu titular a la política: “La crisis interna aleja al PP de la mayoría absoluta con Vox”, diu, arran d’una enquesta electoral que publica. A més, publica que Catalunya ha perdut 141.000 llocs de feina del sector secundari els darrers 20 anys: “Sangría industrial en Cataluña: 14.000 empleos perdidos”.’El País’ també opta per la fotografia del papa visitant un camp de refugiats. El titular de la jornada és sobre els reptes de la reforma constitucional: “La sucesión de la Corona y las autonomías, reformas necesarias”. A més, entrevista el ministre d’Universitats, Manuel Castells: “Podríamos aprobar la ley mañana, pero quiero consenso”.