Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

La ràtio de deute d’empreses i llars a Espanya puja fins al 141,2% del PIB en el segon trimestre

ACN Barcelona.-El deute consolidat de les empreses, les llars i les institucions sense ànim de lucre al servei de les llars (ISFLSH) a Espanya representava al segon trimestre d’aquest any […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-El deute consolidat de les empreses, les llars i les institucions sense ànim de lucre al servei de les llars (ISFLSH) a Espanya representava al segon trimestre d’aquest any el 141,2% del PIB, segons les últimes dades del Banc d’Espanya publicades aquest dijous. La xifra suposa 8,9 punts més que en el mateix període de l’any passat, un repunt que la institució atribueix tant a l’augment del deute en sí com a la forta caiguda del PIB. En xifres absolutes, el deute era de 1,65 bilions d’euros. En concret, el de les societats no financeres era del 80,6% del PIB i el de les famílies i ISFLSH del 60,6%.

Pel que fa a la riquesa financera de les llars, el segon trimestre va ser de 1,58 bilions d’euros, una caiguda del 0,5% respecte a l’any anterior. Amb tot, quan es comptabilitza en relació al PIB –que ha caigut fortament per culpa de la pandèmia-, la ràtio de riquesa és del 135,5%, uns 5,5 punts mes que fa un any.