Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La quarta edició del BCN Film Fest supera els 8.000 espectadors

ACN Barcelona.-La 4a edició del BCN Film Fest ha superat els 8.000 espectadors, una xifra que en paraules de la seva directora, Conxita Casanovas, pot considerar-se un “èxit rotund, tenint […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Barcelona.-La 4a edició del BCN Film Fest ha superat els 8.000 espectadors, una xifra que en paraules de la seva directora, Conxita Casanovas, pot considerar-se un “èxit rotund, tenint en compte les restriccions d’aforament del 50% en totes les sessions per garantir el compliment de les mesures sanitàries i de seguretat”. De fet, l’any anterior el festival va superar els 15.000 espectadors. ‘Regreso a Hope Gap’ de William Nicholson ha estat guardonada amb el premi a la millor pel·lícula del festival i el de millor actor per Josh O’Connor. ‘Corpus Christi’, de Jan Komasa, ha rebut el premi de la crítica ACCEC i el Premi Festival Castell de Peralada a la millor música. La pròxima edició del festival se celebrarà del 15 al 23 d’abril del 2021.

Casanovas ha destacat que “el públic ha ratificat” la proposta que els han ofert, “omplint les sales en una edició on hem comptat amb la participació, presencial o virtual, de figures d’alt nivell internacional i que ha suposat nombroses sessions amb entrades esgotades i col·loquis amb gran assistència”. Ha considerat que han “recuperat l’ambient cinèfil amb els bons resultats d’aquesta quarta edició, la més complexa, però també la més estimulant. És un pas més en la consolidació d’un festival que ja és un referent cultural de la ciutat”, ha afegit.’Regreso a Hope Gap’, el nou treball del director i guionista britànic William Nicholson, ha estat guardonat amb el Premi a la Millor Pel·lícula del IV Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest) i el de millor actor per Josh O’Connor. El Jurat Oficial del certamen, format per l’actriu Mercedes Sampietro, el cantant i escriptor Gerard Quintana i la directora de cinema Judith Colell ha decidit reconèixer el drama ‘Regreso a Hope Gap’ protagonizat per Bill Nighy i Annette Bening amb el màxim guardó del festival “per ser una intel·ligent i profunda reflexió sobre el conflicte d’una ruptura i el dolor d’una parella que fa molts anys que estan junts, en un relat de solitud, falta de lleialtat, desconfiança i por a la mort, subratllada per uns textos intel·ligents i poètics que expliquen perfectament la història”.’Corpus Christi’, de Jan Komasa, ha rebut el premi de la crítica ACCEC i el Premi Festival Castell de Peralada a la millor música. ‘La verdadera historia de la banda de Kelly’ ha rebut el premi al millor guió per Shaun Grant i Rosamund Pike, a la millor actriu per ‘Madame Curie’.