Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

La província de Barcelona aglutina el 70% les incidències registrades contra persones LGTBI el 2020

ACN Barcelona.-La província de Barcelona aglutina el 70,4% les incidències registrades contra persones LGTBI el 2020, segons dades de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH). Del total de 189 incidències a Catalunya, […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-La província de Barcelona aglutina el 70,4% les incidències registrades contra persones LGTBI el 2020, segons dades de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH). Del total de 189 incidències a Catalunya, 133 es van registrar a la província de Barcelona, 7 a la de Girona, 6 a la de Tarragona i dues a la de Lleida. Les 37 restants van ser no presencials, és a dir, fetes de manera virtual. En global, el nombre d’incidències registrades creix un 18,1%. També destaca que de les 133 incidències de la província de Barcelona, 77 van ser a Barcelona ciutat. El col·lectiu que més casos ha registrat és el d’homes gais, tot i que l’OCH admet que possiblement hi ha altres identitats LGTBI que també pateixen i són casos que no els arriben.

Totes les dades recollides per l’entitat estan recollides en la memòria anual. D’aquesta es desprèn, per exemple, que els mesos que més incidències han registrat durant el 2020 són gener, juliol i agost o que el 41,9% del total d’incidències tenen lloc en cap de setmana.També s’explica que el context presencial en el qual es produeixen els actes discriminatoris i agressions és principalment l’espai públic i el tram d’edat que més casos registra va dels 26 als 35 anys.El tipus d’agressió que més pateix el col·lectiu LGTBI és, en primer lloc, de tipus verbal i, en segon lloc, la física. Les incidències amb base gaifòbica registren, principalment, agressions verbals i físiques mentre que les que tenen base lesbofòbica registren, majoritàriament, agressions verbals i assetjament.En casos transfòbics, el tracte inadequat i l’agressió verbal són els actes discriminatoris i agressius més presents. A banda, les incidències amb base LGTBI-fòbica en general registren, sobretot, comportaments d’odi i exaltació.Campanya de la DiputacióTambé en relació al col·lectiu LGTBI, fins a 81 ajuntaments de menys de 20.000 habitants han sol·licitat a la Diputació de Barcelona recursos de sensibilització per la commemoració del 28-J, Dia internacional per a l’alliberament de lesbianes gais, trans, bisexuals i intersexuals.A més, la Diputació de Barcelona ha posat en marxa la campanya ‘És l’hora de continuar’, endegada l’any passat, i que té com objectiu impulsar els ens locals de la província a commemorar la data del 28 de juny. La campanya interpel·la la ciutadania amb frases com: ‘És l’hora de transformar la societat’ o ‘És l’hora d’estimar a qui vulguis’.