Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

La proposició de llei del Tercer Sector supera el debat a la totalitat i continua els tràmits parlamentaris

ACN Barcelona – La proposició de llei del Tercer Sector Social, proposada pels grups parlamentaris de PSC-Units, ERC, JxCat, CUP, En Comú Podem, Cs i grup mixt -format pel PPC- […]

Agències 05/10/2022

ACN Barcelona – La proposició de llei del Tercer Sector Social, proposada pels grups parlamentaris de PSC-Units, ERC, JxCat, CUP, En Comú Podem, Cs i grup mixt -format pel PPC- ha superat el debat de totalitat al ple del Parlament d’aquest dimecres. La llei, que reconeix el paper i l’aportació de les entitats a la societat, té per objectiu establir el règim jurídic pel qual s’han de regir les entitats que integren el tercer sector. El text preveu la creació d’un cens públic d’entitats del tercer sector i una taula de diàleg entre les entitats i el Govern. També estableix que les entitats podran participar en l’elaboració de polítiques públiques i en la presa de decisions sobre iniciatives que incideixen en l’àmbit social.

A més, la llei exposa que les entitats del Tercer Sector Social podran col·laborar amb les administracions públiques i incorporar-se als òrgans col·legials, als consells sectorials o als grups de treball. Les entitats tindran divuit mesos per adaptar-se a la norma.

Les representants del tercer sector van defensar el passat mes de maig, quan van registrar al Parlament la proposició de llei amb el suport dels grups, que la llei ajuda a definir mesures de foment i finançament que siguin “més estables” i fer que les entitats no hagin de dependre de l’actual model de subvenció.

Donat que cap grup parlamentari va presentar esmenes de retorn al text, després del debat a la totalitat al ple d’aquest dimecres, la norma continua la tramitació en ponència i comissió.

<strong>Vox critica “la ideologia progressista” de la llei</strong>

Vox ha avançat que presentarà esmenes “quan sigui el moment de fer-ho” a la llei a què no han donat suport. La diputada María García ha criticat que el text fa “mal”, “amb la seva ideologia progressista” als catalans “perquè prioritza els immigrants”, als homes “perquè prioritza les dones” i les famílies “perquè prioritza el col·lectiu LGTBI”. El partit d’extrema dreta també considera que hauria de correspondre al Govern “fer el que fan les entitats” del Tercer Sector.