Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La productora cinematogràfica Miriam Porté deixa el CoNCA

ACN Barcelona.-La productora cinematogràfica Miriam Porté, vocal del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), ha deixat l’organisme després d’un any i mig de dedicació […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Barcelona.-La productora cinematogràfica Miriam Porté, vocal del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), ha deixat l’organisme després d’un any i mig de dedicació a la institució, segons ha informat la mateixa entitat. Porté va presentar la carta de renúncia amb efectes de 31 de desembre a la presidenta del Consell, Vinyet Panyella, per poder atendre amb plena dedicació els compromisos professionals. Fundadora de Distinto Films, Porté ha produït una vintena de pel·lícules, entre les quals destaquen ‘Yo’, ‘Els nens salvatges’, ‘El Gran Vázquez’ o ‘La Xirgu’. El 2021 té prevista l’estrena de ‘Frederica Montseny’, ‘La dona que parla’ i ‘Sis dies corrents’.

Porté també és presidenta de Dones visuals, entitat constituïda el 2017 per defensar, promoure i fer efectiva la presència de les dones al sector audiovisual, i membre de la junta directiva de Productors Audiovisuals Federats (Proa).El plenari del CoNCA ha agraït les aportacions de la productora cinematogràfica i ha lamentat la decisió.