Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La producció industrial a l’Eurozona cau un 0,4% mentre a Espanya remunta un 0,6% al setembre

ACN Brussel·les.-La producció industrial a Espanya va remuntar un 0,6% al setembre, segons les últimes dades de l’Eurostat publicades aquest dijous. Així, Espanya comença una lleugera recuperació, tot i que […]

Agències 12/11/2020

ACN Brussel·les.-La producció industrial a Espanya va remuntar un 0,6% al setembre, segons les últimes dades de l’Eurostat publicades aquest dijous. Així, Espanya comença una lleugera recuperació, tot i que la producció industrial ha caigut un 3% en comparació a l’any passat. La producció industrial va caure un 0,4% a l’Eurozona al setembre i es manté estable a la Unió Europea. Respecte a l’any passat l’activitat industrial ha disminuït gairebé un 7% a la zona euro i un 5,8% a la UE per culpa de la convulsió provocada per la pandèmia. Tot i això, les dades indiquen una lleugera recuperació del sector industrial, que va patir una forta davallada el mes de març.

A l’Eurozona aquest setembre la producció de béns de consum duradors va caure un 5,3% i l’energia un 1%. Per contra, va augmentar la producció de béns intermedis (+0,5%), de béns de capital (+0,6%) i de béns de consum no duradors (2,1%).Als estats membres, les reduccions més grans de la producció industrial s’han observat a Itàlia (-5,6%), Irlanda (-4,7%) i Portugal (-3,8%) i els repunts més importants a República Txeca (+4,1%), Eslovàquia (+3,4%) i Polònia (+3,1%).A escala anual, les disminucions més marcades han estat a Irlanda (-13,6%), Alemanya (-8,7%), França i Països Baixos (els dos un -6,1%). En canvi, els únics augments s’han trobat a Polònia (+3,3%) i a Portugal (+2,5%).