Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

La producció industrial a Catalunya creix un 4,7% al maig, mentre augmenta un 6,5% al conjunt de l’Estat

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La producció industrial a Catalunya ha crescut un 4,7% al mes de maig respecte del mateix període de l’any passat, segons les dades provisionals publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El creixement, però, se situa per sota de la mitjana espanyola, ja que al conjunt de l’Estat l’Índex de Producció Industrial (IPI) ha crescut un 6,5%. A Catalunya, tots els sectors presenten increments en comparació amb les dades del 2021, amb l’única excepció dels productes energètics (-3,7%). En canvi, els béns de consum presenten un creixement interanual superior al 10%. L’increment de l’Índex de Producció Industrial al maig a Catalunya arriba després del descens del 2,2% a l’abril.

La pujada del maig ha estat impulsada també pel creixement dels béns intermedis, en un 3%; i els béns d’equip, en un 2,4%.

Publicitat

A l’Estat, la comunitat on més va créixer van ser les Illes Balears, amb un 33,1%; seguit de l’Aragó amb un 13,4% i Castella – La Manxa, amb un 12,4%. Per contra, Múrcia és l’única regió que presenta un IPI negatiu al maig (-0,3%). Els béns de consum durador són els que més ban augmentar, amb un augment de l’11,3% interanual; seguits dels béns de consum no durador, amb un 10,2%; els béns d’equip, un 7,4%; l’energia, un 6,4% i els béns intermedis, un 3%.  

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió