Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

La primera edició del FART, Festival d’Arts Escèniques al carrer, se celebrarà del 23 al 25 de juliol a Isona

ACN Barcelona.-El municipi d’Isona (Pallars Jussà) celebrarà la primera edició del FART, Festival d’Arts Escèniques al carrer, del 23 al 25 de juliol. El públic podrà gaudir d’una programació formada […]

Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-El municipi d’Isona (Pallars Jussà) celebrarà la primera edició del FART, Festival d’Arts Escèniques al carrer, del 23 al 25 de juliol. El públic podrà gaudir d’una programació formada per titelles, dansa, teatre per a adults, teatre familiar, improvisació i clown. FART és “un festival divers, fresc i innovador que vestirà les places d’Isona amb teles, escenaris i històries durant tres dies”. En aquesta primera edició del festival s’han programat deu espectacles, tots gratuïts. L’acte inaugural tindrà com a protagonista a Natàlia Lloreta, directora artística de la Fira del Teatre de Tàrrega.

En aquesta primera edició del FART s’hi podran veure espectacles de companyies com Un teatre, Les Fugitives i El Sidral, o de la pallassa Gadi. En total s’han programat una desena de muntatges tots ells gratuïts. La idea del FART parteix de l’actor Ivan Caelles, que “davant de la falta d’una sala cultural degudament equipada al municipi en la que les veïnes i veïns puguin tenir un accés a la cultura garantit, s’inspira en l’essència de Fira Tàrrega i planteja una proposta en la qual es transformen les places d’Isona en escenaris per representar tot un seguit d’espectacles de carrer”. L’objectiu principal d’aquesta primera edició és consolidar-se com a festival d’arts al Pallars Jussà, una comarca on els esdeveniments organitzadors i potenciadors d’arts escèniques “són escassos però a la vegada tan necessaris”. Així mateix, es pretén que serveixi per cobrir part d’aquesta “mancança que hi ha al territori i que esdevingui també impulsor d’activitat social i econòmica al municipi”.El festival, han apuntat els organitzadors, recull el sentiment d’estar Fart d’haver d’anar a fora del municipi per poder gaudir d’un espectacle professional. FART també juga amb les dues paraules Fa i Art. La proposta, gràcies al suport tècnic i logístic del Centre d’Estudis d’Isona, especialment per part del seu vicepresident, Sisco Amorós, s’ha convertit en projecte artístic i es presenta a l’Ajuntament d’Isona, el qual hi confia plenament i dota el festival de recursos materials i econòmics. A més compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, d’IDAPA Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran; del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; del Consell Comarcal del Pallars Jussà, de l’Associació cultural L’Aulesa i del Centre Cultural Cimadal.