Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La previsió de contractació a Catalunya es modera fins a un 1% de cara al primer trimestre del 2020

ACN Barcelona.-La previsió de contractació a Catalunya pel primer trimestre de 2020 ha crescut un 1%, segons les dades de l’últim estudi ManpowerGroup de Projecció d’Ocupació. La previsió de contractació […]

Avatar
Agències 10/12/2019

ACN Barcelona.-La previsió de contractació a Catalunya pel primer trimestre de 2020 ha crescut un 1%, segons les dades de l’últim estudi ManpowerGroup de Projecció d’Ocupació. La previsió de contractació per als primers tres mesos de l’any que ve és la xifra més baixa dels últims tres anys, amb un descens de nou punts percentuals respecte a les previsions del mateix període de 2019. Només un 4% dels directius de la zona preveuen augmentar els seus equips, el 5% anticipa una reducció, mentre que el 88% no espera canvis. A escala estatal, la projecció d’ocupació neta també ha augmentat un 1%, en línia amb les previsions del trimestre anterior però dos punts percentuals per sota en termes interanuals.

En comparació amb les xifres del trimestre anterior, les perspectives de contractació han caigut en set dels deu sectors d’activitat. L’hostaleria ha experimentat el descens més destacat, d’11 punts percentuals en termes intermensuals. En l’altre extrem, l’estudi preveu un increment de catorze punts en la contractació en el sector de comerç i reparacions i un augment de cinc punts en la indústria manufacturera.”Els resultats de l’estudi per al primer trimestre de 2020 reflecteixen el moment de desacceleració econòmica mundial i incertesa política a escala nacional. Per això, les empreses es mostren cauteloses a l’hora de contractar i prefereixen centrar-se en el curt termini, de manera que els permeti adaptar-se amb més agilitat als possibles canvis”, ha assegurat el president executiu de ManpowerGroup España, Raúl Grijalba, a través d’un comunicat.